Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Люки ДВРЗ - від 1940 до 2005 року

Неділя, 28.07.2013    

   Місцевість ДВРЗ цікава своїм різноманіттям. Тут можна побачити ліс, озера та ставки, сучасні тісно розташовані будинки, а також більш старі - з клаптиками лісу між ними. А ще - приватні будинки, зведені в різні роки господарями з різними статками.
   Але тема сьогоднішньої фотогалереї - не будинки, а люки між будинками. Не претендуючи на повноту, наводимо їхні фото. Перші чотири - це фото найстаровинніших люків, які знаходяться в історичному центрі ДВРЗ - кварталі, обмеженому вулицями Алма-Атинською, Макаренка, Лазо та Волховською.

Люки ДВРЗ
Чотири найдавніші люки ДВРЗ. Люк без маркування

Люки ДВРЗ
Чотири найдавніші люки ДВРЗ. Люк заводу "Красный селянин"

Люки ДВРЗ
Чотири найдавніші люки ДВРЗ. 1940 рік

Люки ДВРЗ
Чотири найдавніші люки ДВРЗ. ГОСТ-1947

   На решті фотографій - інші люки ДВРЗ. Тут і каналізаційні ("К"), і газового господарства ("Г"), і Київської міської телефонної мережі ("КГТС", "Т"), люк Київської області та багато інших. Серед них і бетонні люки, які поміщали замість викрадених чавунних, і пластикові - з тією ж метою.
   А поміж люків затесались фото будинків, молодих фруктових деревець, зокрема абрикосів. І горобця, який купається в піску. Цитата: "У большинства животных - воробьёв и других птиц, собак и т.д. - в перьях и шерсти обитает множество паразитов. Купание в песке является попыткой животных вычиститься. По-видимому, эти паразиты становятся более активными и кусачими при повышенной влажности воздуха, нередко перед дождём."



Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Фото".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):