Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Сікорський як філософ

Середа, 26.10.2016 17:13   

   Читачка нашого сайту, яка відвідала виставку "Наш Сікорський", поділилася світлинами та враженнями. Зокрема, відмітила, що "...Ігор Іванович був не тільки геніальним авіаконструктором, а ще й видатним філософом. Ось деякі його афоризми та поради: "Правда в політиці - вибіркова, правда в інженерії - обов'язкова"; "Діяльність особистості залишається іскрою, що рухає людство вперед"; "Світ, який контролюється бездуховними людьми, порівнюється з некерованим літаком".




   Уривок з нарису Ігоря Сікорського "Незрима боротьба":
   "Я впевнений, що, згідно з Божим задумом, сила життя й правди у тисячі разів більша, ніж сила зла. Я вважаю, що неосяжність, організованість і краса неба-всесвіту, який ми бачимо, — це лише тьмяні відблиски пишноти й гармонії, які панують у всепереможному, вічному всесвіті вищого порядку.
   У якому б вигляді зло не прийшло до нас у нашому житті, воно відступає перед величчю, могутністю і блискучістю матеріального і духовного Всесвіту. Усі наші здобутки видаються недосяжними порівняно з вічною цінністю людини — Божого дітища, якому долею передбачено перемогти над брехнею, болем і смертю. Ніхто й ніколи не забере у нас цього значення життя, і це — найголовніше"
.


   Спогади сина Ігоря Сікорського - Сергія:
   "Папа умер в возрасте 83 лет, но, что удивительно, я его никогда не воспринимал как старого человека. Он был замечательным отцом и очень разносторонней личностью: философом, инженером, первоклассным летчиком. Его интересовало многое: литература, классическая музыка, история, астрономия, богословие… Да и сама жизнь была очень интересной, насыщенной. Создав машины, которые смогли летать, отец сумел воплотить то, что казалось в его время неосуществимым, фантазией и фантастикой одновременно".
   "...мой первый визит в Киев состоялся лет тридцать назад. Меня пригласил известный авиаконструктор Олег Антонов. Дело было так. Я тогда приехал на авиационно-техническую выставку в Москву. Олег Константинович узнал об этом и послал навстречу своего помощника. Едва я спустился с трапа самолета, тот меня тут же «цапнул» и увез в Киев, где я гостил два дня. Потом меня «вернули» в Москву, я выступил на выставке и улетел домой, в США. С тех пор в Киеве был раз шесть. И каждый раз приезжая в этот красивый старинный город, испытываю теплые чувства. Мне все здесь интересно, люблю прогуляться киевскими улочками, подышать воздухом, который мне кажется особенным".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва" та "Пишуть читачі".


Вам була корисна ця стаття?

admin  09.04.2019 16:48
Анно, дякуємо, виправили.

Анна  09.04.2019 16:42
Ігор Сікорський по батькові - Іванович, а не Володимирович

Антоніна  27.10.2016 13:28
Дякую редакції за цікаві факти із життя нашого співвітчизника, якого Доля закинула за океан, та він не зламався і домігся втілити в життя свою дитячу мрію - збудував залізну "птицю" і піднявся у небо.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):