Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Пам'ятаємо! Володимир Єрохін, колишній старший тренер клубу ДВРЗ

Неділя, 09.10.2016 15:53   Скорочено, оригінал статті - на сайті Федерації футболу м.Києва

Володимир Єрохін    6 жовтня 2016 року виповнилося 20 років з дня смерті Володимира Микитовича Єрохіна – відомого захисника київського “Динамо” другої половини 1960-х років.
   Народився Володимир у Москві 10 квітня 1930 року, а у футбол почав грати вже 1942 року у дитячій команді московського “Електрика”, в якій вже в перші післявоєнні роки (1946-47) був у основному складі. Та вже наступного року він пішов служити в армію й потрапив до прикордонних військ та й ще в Закарпатті.
   Звісно тут таке футбольне дарування одразу примітили й запропонували “за сумісництвом” пограти за мукачівську “Іскру”, на базі якої й було створене місцеве “Динамо”. Отак він і залишився тут грати й проявив усі свої здібності футболіста.
   Коли 1953 року Єрохін з’явився у київському “Динамо”, то хтось з гравців одразу прозвав його “солдатом” за високий зріст, струнку статуру й військову виправку.

   Володимир грав у міжнародних товариських матчах, з сезону 1956 року вже займав “посаду” постійного захисника (17 матчів з 22) на правому фланзі київського "Динамо".


16 листопада 1955 року. Збірна Лейпцігу -
16 листопада 1955 року. Збірна Лейпцігу - "Динамо" 1:0. Кияни: Зазроєв, Лемешко, Голубєв, Єрохін, Грамматикопуло, Фомін, Богданович, Терентьєв, Коман, Попович

   Найбільшим досягненням Єрохіна у цей період було залучення до збірної команди України на Спартакіаді народів СРСР 1956 року, де він зіграв у більшості матчів й за третє місце в цих змаганнях отримав спеціальний іменний диплом.

   1957 року В.Єрохін був запрошений до складу збірної СРСР. У відбіркових матчах Чемпіонату світу 1958 року у Стокгольмі (Швеція) з київського “Динамо” було запрошено 7 гравців.



   Грав Єрохін до 1965 року включно, у 1963 році ввійшов до списку “33-х найкращих” в УРСР під №2. Потім Володимир Микитович очолював клубні команди Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ), де на посаді старшого тренера перебував рівно 25 років.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Спорт" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):