Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Вшанування пам'яті жертв політичних репресій

Субота, 14.05.2016 20:35   

   У неділю, 15 травня 2016 року, о 10.00 на території Національного історико-меморіального заповідника "Биківнянські могили" у Дніпровському районі Києва відбудеться вшанування до Дня пам’яті жертв політичних репресій.

   З 8.00 до 15.00 від станції метро Лісова автобуси підвозитимуть бажаючих вшанувати пам’ять жертв політичних репресій до заповідника. Також з 8.00 до 15.00 автобуси перевозитимуть учасників громадських вшанувань територією заповідника.

   У Биківнянському лісі знайшли свій останній спочинок письменники Михайль Семенко, Майк Йогансен, Вероніка Черняхівська, художники Михайло Бойчук, Микола Касперович, академіки Федір Козубовський, Петро Супруненко, митрополит УАПЦ Василь Липківський та десятки тисяч інших жертв сталінського "Великого терору" 1937-1938 років.

Биківнянські могили

   Упродовж 1937-1941 років вантажівки майже щоночі привозили тіла розстріляних у київських в’язницях НКВС для таємного поховання у Биківнянському лісі. У заздалегідь підготовлені ями скидали навалом тіла жертв, які присипались вапном та засипались ґрунтом. Останній спочинок тут знайшли, за різними оцінками, від 15 до понад 100 тис. осіб, закатованих під час допитів або ж розстріляних переважно в позасудовому порядку органами НКВС у Києві.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Анонси" та "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):