Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Дарницький вагоноремонтник. Липень 1964 року

Неділя, 19.07.2015 11:39   

Багатотиражна газета ДВРЗ. Липень 1964 року Багатотиражна газета ДВРЗ. Липень 1964 року    "Ленінська комсомольська естафета" - так названо замітку на другій сторінці номера 27 (287) багатотиражної газети Дарницького вагоноремонтного заводу від 11 липня 1964 року. Автор замітки електрозварник А.Салоїд розповів у ній про роботу комсомольсько-молодіжної зміни цеху ходових частин, комсомольців ремонтно-будівельного та енергосилового цехів.
   Перевиконання місячних завдань, заощадження виробничих матеріалів і грошових коштів заводу комсомольці присвятили 40-й річниці присвоєння комсомолу імені Володимира Ілліча Леніна.
   Л.Кириченко, член комітету ЛКСМУ, в замітці "Так прийматимемо в комсомол" виступила з пропозицією удосконалити процедуру прийому до лав організації нових комсомольців, зробивши її урочистішою та пам'ятною на все життя.
   На цій же сторінці - цікаві поради художника Київського будинку моделей О.Гіро "Як не треба одягатись". До речі, Київський будинок моделей - перший в Україні, створено його в 1944 році. А вже в 1953 році він узяв участь у міжнародному конкурсі на кращу модель верхнього одягу, який відбувся в Празі. З 54-х моделей, представлених тоді Радянським Союзом, десять були виконані саме майстрами Київського Будинку моделей, а чотири з них - удостоєні нагород конкурсу.
   На фотографії Л.Мельника - волейбольні змагання на спортивному майданчику Дарницького вагоноремонтного заводу. Заводчани грають у волейбол, або спостерігають за грою під час своєї обідньої перерви.

   На першій сторінці газети "Дарницький вагоноремонтник" - фотографії створеного в лютому 1964 року роликового відділення. На іншому фото - відмінник соціалістичного змагання, токар ремонтно-механічного цеху П.Минько, фото зроблено електрозварником цеху правки вагонів Л.Мельником.
   В замітці під рубрикою "Новини тижня" - розповідь про вечір на тему "Люби своє місто". Його було організовано в Будинку культури ДВРЗ силами працівників Історичного музею Києва, а за кілька днів до проведення вечора в залах БК було проведено виставку цікавих історичних музейних фотодокументів.

   На останньому фото нашої фотогалереї - фрагмент однієї із статей багатотиражки (перша сторінка газети), в якому допущено друкарську помилку - робітників заводу названо "розвідниками". Що ж, газетні ляпи були й будуть, доки існуватимуть газети! :)


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Дарницький вагоноремонтник" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):