Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Вестибюль Будинку культури ДВРЗ

Неділя, 14.06.2015 11:27   

   Клуб Дарницького вагоноремонтного заводу (тепер - Центр культури та мистецтв Дніпровського району Києва) після відкриття в 1954 році пережив, разом з усією країною, різні етапи розвитку. Змінився зовнішній вигляд будівлі та оформлення приміщень, змінились підпорядкування та джерела фінансування клубу, проте незмінним залишається його функція як центру притяжіння творчих людей - і працівників, і відвідувачів.

   У першій фотогалереї - вигляд клубу ДВРЗ невдовзі після закінчення будівництва. Звертаємо увагу читачів на деталі, які тепер відсутні. По центру головного фасаду, на даху будівлі знаходилось ліпне оздоблення у вигляді ліри (чи герба), яке включало зірку та інші елементи - тепер його немає.

   З обох боків центрального входу стояли гарні вуличні світильники - тепер їх замінено на простіші. Барельєфи-медальйони містили в собі написи (цитати класиків марксизму-ленінізму?) - зараз ці написи стерті.

   Перше приміщення клубу, куди потрапляли відвідувачі, називалось "Касовий вестибюль". З лівого боку було віконце каси, а на вхідних дверях були зроблені дерев'яні тамбури для збереження тепла взимку і прохолоди влітку.

   Між колонами вестибюлю були встановлені світильники. Може, вони й заважали проходу відвідувачів, але були дуже гарними.

   У наступній групі фотографій можна побачити сучасний вигляд вестибюлю. Фото зроблені у вересні 2012 року, під час проведення виставки робіт місцевого фотографа Сергія Попова під назвою "Наш ДВРЗ".

   В останній фотогалереї - вестибюль, оздоблений великими плакатами, що розповідають про гуртки та творчі колективи Центру культури та мистецтв.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Клуб" та "Будівлі ДВРЗ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):