Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Велосипеди завойовують популярність серед киян

Середа, 03.06.2015 20:56   Скорочено, оригінал статті - тут.

   Велосипедистів на вулиці столиці стає все більше, хоча Київ для них майже не пристосований. Причому все більше українців обирають велосипед як основний засіб пересування. «Я думаю, це закономірно, тому що люди усвідомлюють: це зручний, відносно швидкий і раціональний вид транспорту для великого міста, – пояснює експерт. – З одного боку, до нас нарешті докотилася європейська мода. А з іншого, навіть економічні умови нас уже штовхають у сідло, адже громадський транспорт, як і бензин, дуже подорожчав».

Озеро Тельбин на Березняках
Ганна Трохименко з ДВРЗ вважає, що велосипедів у Києві було б більше, якби була розвинута інфраструктура

   «Я живу на ДВРЗ. Катаюся іноді на роботу в центр. Але це буває вкрай рідко. Дуже небезпечно на дорогах. Особливо пекельне місце для мене – це міст Патона», – каже киянка Ганна Трохименко.

   Прим. ред. "Ліски": небезпечне місце для велосипедистів не лише на мосту Патона, а й на мосту ДВРЗ, як видно з наступної замітки.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Спорт".


Вам була корисна ця стаття?

Всегда  04.06.2015 09:11
Хотел ещё рассказать про Пекин, но в свете последних изменений в законодательстве не уверен, что обо всех можно писать хорошо. А вот про Грузию точно можно, так почему бы не воспользоваться. В Батуми вдоль побережья (мимо порта и пляжей) Чёрного моря построили крутую, искуственную, красную, многокилометровую велодорогу и рядом похожую пешеходную. По бокам посажены одинаковые и красивые пальмы. Через определённые расстояния, вдоль этой дороги, пункты проката велосипедов (можно проехать и в любом пункте сдать велик). Я был там в начале сентября ещё при Саакашвили, отдыхающих на пляже и катающихся почти не было (только местные ближе к вечеру подходили), но размах и дороговизна обьекта впечатляют.

Всегда  04.06.2015 07:42
Я всегда больше верю в то, что вижу своими глазами.
В Европе не видел моды на велосипеды. Там люди ездят в хороших авто, по хорошим дорогам, на хорошем бензине. А вот в бедных странах Юго-Восточной Азии (например во ВьетнНьячанг курорте Ньячанг), мода на велосипеды сногсшибательная. Ещё много лисапетных батальонов в наших селах или в Западной Украине, например по маршруту на Шацкие озёра (кто ездил меня поймёт).
При этом, условия для велосипедистов в нашей стране создавать надо, правда после того как будут созданы нормальные условия для пешеходов, но это уже другая, пугающая своей широтой тема.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):