Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Громадська рада Київського зоопарку просить не знищувати атракціони

Субота, 04.04.2015 11:42   

   Третє квітня - день заснування Київського зоопарку. У цей день 1909 року зоопарк отримав територію для розміщення в ботанічному саду Університету Святого Володимира та дозвіл збирати гроші на утримання звірів. У травні цього ж року віце-губернатор М.М.Чіхачев, у відповідь на клопотання, дав дозвіл на встановлення біля входу в звіринець у ботанічному саду "ящика для збору грошей на користь Товариства на утримання звірів і птахів, що перебувають у звіринці". Після збору грошей, на кінець року колекція налічувала 115 видів хребетних загальною кількістю 398 екземплярів.
   Черговий, 106-й сезон, який офіційно розпочнеться 17 квітня 2015 року, зоопарк проведе без атракціонів і кафе, але з новими вольєрами і тваринами. "Мы убрали все аттракционы, осталось только колесо обозрения, которое не работает, поскольку по окончании договора отключили от питания. Запустить ли колесо, будут решать на общественных слушаниях», — розповів директор зоопарку Кирило Трантін.

   Знищення атракціонів мотивується прагненням до європейських стандартів, згідно з якими зоопарк, мовляв, повинен бути строго цільовим закладом, при функціонуванні якого не повинні змішуватись такі види діяльності як ознайомлення з тваринами і розваги.

Колесо огляду в київському зоопарку


   Громадська рада Київського зоопарку не згодна з такою аргументацією і просить залишити хоча б найцінніші атракціони: Колесо огляду, Екскурсійний електропотяг та Київську карусель.

Екскурсійний електропотяг у київському зоопарку

   Колесо огляду - найвище і найновіше із 4-х аналогічних споруд міста Києва, виготовлялось воно спеціально і виключно для Київського зоопарку із врахуванням геодезичних та інших даних конкретної місцевості. А завдяки електропотягу лише протягом сезону 2014 року двадцять тисяч дітей із фізичними вадами змогли оглянути зоопарк.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):