Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Київський історик - про Київський зоопарк

Субота, 04.10.2014 21:40   

Михайло Олександрович Рибаков    Мабуть, у кожного письменника є принаймі один твір, дуже несхожий на решту. Письменник-гуморист несподівано для своїх читачів пише сумну повість, драматург - вірша для дітей.
   А відомий краєзнавець, колишній вчитель школи №11 (місцевість ДВРЗ) Михайло Рибаков, автор більше ніж 400 публікацій про історію міста Києва, написав книгу про тварин, а саме - про київський зоопарк.
   Книга видана в 2008 році, її назва - "Київському зоопарку 100 років" (нарис історії зоопарку в документах і матеріалах). Текст книги має більше сотні посилань на використані джерела. Через уривки документів, фотографії, історичні факти і навіть поетичні рядки в книзі викладені основні етапи розвитку зоопарку в Києві - від перших аматорських звіринців (1867 рік) - до теперішніх днів.

   Фрагменти обкладинки та декількох сторінок книги Михайла Олександровича Рибакова можна побачити в наступній фотогалереї. Останнє фото - не з книги, це вхід в зоопарк, яким він був у 1954 році. Зверніть увагу на ширину колишнього Брест-Литовського шосе (згодом - Брест-Литовський проспект, теперішня назва - проспект Перемоги).

   Ознайомившись з такою чудовою книгою, хочеться дізнатись, а як живе київський зоопарк тепер? Публікації в пресі здебільшого невеселі - то гинуть тварини, то міняється керівництво, то ходять чутки про виселення зоопарку за межі Києва.
   Дійсно, проблеми в зоопарку є, і вони добре помітні відвідувачам. Хотілося б, щоб простора територія використовувалась ефективніше, умови для утримання тварин були кращими. А головне - необхідно "скоротити відстань" між глядачами і тваринами. Бо існуючі тепер загорожі і скляні перегородки фактично не дають відвідувачам отримати враження, по які вони прийшли.
   Мабуть, слід сміливіше впроваджувати сучасний досвід вітчизняних та зарубіжних зоопарків, яким вдається досягати ефекту присутності глядачів безпосередньо в дикій природі. Поки що з новинок київського зоопарку можна назвати хіба що дворик із свійськими тваринами і птицею, в який можна вільно заходити.
   Пропонуємо переглянути фотогалерею київського зоопарку.

   У Всесвітній День захисту тварин приєднуємось до привітань, бажаємо колективу Київського зоопарку подальших позитивних змін. І збереження при цьому найкращого з того, що є - гарних традицій, теплої атмосфери і гостинності!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):