Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Бомбосховища ДВРЗ

Середа, 25.03.2015 19:28   

   Для укриття населення міста Києва від надзвичайних ситуацій техногенного, природного та воєнного характеру створено фонд захисних споруд цивільного захисту. Організації та власники зазначених споруд зобов'язані, в разі необхідності, забезпечити вільний доступ для укриття.

   Для захисту людей від деяких факторів небезпеки, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій у мирний час, та дії засобів ураження в особливий період також використовуються споруди подвійного призначення та найпростіші укриття.

Бомбосховища ДВРЗ

   Споруда подвійного призначення – це наземна або підземна споруда, що може бути використана за основним функціональним призначенням і для захисту населення. Найпростіше укриття – це фортифікаційна споруда, цокольне або підвальне приміщення, що знижує комбіноване ураження людей від небезпечних наслідків надзвичайних ситуацій, а також від дії засобів ураження в особливий період.

Бомбосховища ДВРЗ

   В місцевості ДВРЗ визначено 8 будинків, підвали яких можуть бути використані для укриття населення. Це будинки за адресами: вул.Алма-Атинська, 37-Б (на 235 осіб), вул.Алма-Атинська, 41А (242), вул.Алма-Атинська, 91 (120), вул.Алма-Атинська, 97/1 (133), вул.Алма-Атинська, 101 (111), вул.Алма-Атинська, 103/1 (125), вул.Алма-Атинська, 107/2 (190), вул.Рогозівська, 1 (124). Загальна кількість місць: 1280.

Бомбосховища ДВРЗ

   Головний спосіб оповіщення населення про дії при виникненні надзвичайних ситуацій – це передача повідомлення мережею провідного мовлення (через квартирні і зовнішні гучномовці), а також через місцеві радіомовні станції і телебачення, пересувні автомобілі, оснащені гучномовцями. Для привернення уваги населення в екстремальних випадках перед передачею інформації включаються сирени та інші сигнальні засоби.


Звук сирени взято з публікації "Башенки ПВО на киевских домах"

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Оголошення".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):