Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Вивезення шкідливих сполук з території "Радикалу"

П'ятниця, 02.01.2015 19:00   

   У вересні минулого року ми розповідали про фейкове повідомлення стосовно аварії на київському заводі "Радикал", розіслане з метою поширення паніки. Автори СМС-ок, сподіваючись на необізнаність киян, свідомо проігнорували той факт, що завод не працює з 1996 року. А шкідливі відходи, які залишились після припинення технологічних процесів, щороку вивозяться на утилізацію.

Вивезення відходів з території колишнього заводу Радикал

   За повідомленнями київської міської влади, на території колишнього заводу знаходяться шкідливі відходи двох видів - які містять хлор, та які містять ртуть. Кількість хлорвмісних відходів оцінювалась у 50 тонн, але вивезли вже майже 200 тонн (див. документ нижче), і кінця цьому процесу не видно.
   Так само й необхідна для вивозу всіх шкідливих сполук сума грошей збільшилася від 134 млн. грн. (2012 рік) до 1,3 млрд. грн. (2013 рік).

Вивезення відходів з території колишнього заводу Радикал

   Як видно з наведеного документу, продовженню робіт з вивезення за межі України та утилізації хлорвмісних сполук з території заводу "Радикал" перешкоджає відсутність коштів. Тож сподіватися на швидке вирішення екологічної проблеми не доводиться.
   Якщо за три роки не спромоглися вивезти 100 тонн хлорвмісних відходів, то що тоді говорити про ртутьвмісні, яких налічується близько 200 тисяч тонн?


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Сергей Соколов  05.01.2015 20:10
Спасибо за уместное замечание, впредь в подобных случаях буду внимательнее к такого рода нюансам. Согласен с Вами в том, что в распространении паники зачастую виноваты СМИ.

Всегда  05.01.2015 20:01
Об этом надо было указать в статье, подавляющее большинство читателей не училось на химическом факультете. На мой взгляд именно СМИ создают панику, а не смс, которые неизвестно кто получал и неизвестно кто отправлял. (Извините, что на русском - нет украинской клавиатуры в смартфоне).

Сергій Соколов  05.01.2015 19:31
Анонімному коментатору "Всегда": як автор статті, вважаю, що викид чистої ртуті і чистого хлору, які раніше використовувались у виробництві, дійсно становив би велику небезпеку. На відміну від
"викиду" (яким чином?) їхніх залишків у вигляді ртутьвмісних та хлорвмісних сполук, які зберігаються тепер. Якщо Ви вважаєте таке твердження помилковим, будь ласка, наведіть контраргументи.

Всегда  05.01.2015 19:00
Какая разница с какого года не работает завод если хлор и ртуть на нем хранится. Научитесь аргументировать и переставайте промывать людям мозги.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):