Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Від верстата — на війну

Понеділок, 13.10.2014 15:15   Оригінал статті - на сайті газети "Магістраль", автор - Микола Павлюк

   Ковалі, зварювальники, слюсарі й сталевари ДВРЗ за першим покликом військового комісаріату залишили свої робочі місця та сім’ї, аби захистити Батьківщину. Наразі вже понад 20 співробітників Дарницького вагоноремонтного заводу мобілізовані до лав Збройних сил України.
   Сьогодні це вже майже звична картинка у телевізорі — війна. Проте неможливо звикнути до того, що колеги, з якими працював поруч в одному заводському цеху, вже так довго відсутні. І не через щорічну відпустку або лікарняний, а у зв’язку з мобілізацією на жорстоку й запеклу війну, війну з неофіційним ворогом.
   Це стало для нас повсякденною реальністю. Та ми, кияни, хоч і бачимо ці жахи, чуємо страшну статистику з екранів телевізорів, але лише можемо здогадуватись про справжні реалії війни. І серед нас уже багато таких, які самі відгукнулися на заклик держави. Зокрема одними з перших до лав Української армії були мобілізовані й молоді спеціалісти з ДП «Дарницький ВРЗ» — газорізальники, електрозварники, токарі, слюсарі, сталевари. Мова йде про молодих людей, які мають сім’ї та дітей. Саме тому вони вирішили взяти до рук зброю, щоб пліч-о-пліч з товаришами обороняти нашу країну.

Війна

   Так, з Дарницького ВРЗ вирушили до військових частин та у зону антитерористичної операції вже більше 20 заводчан. Одні з них після підготовки потрапляють у саме пекло боїв у Луганській та Донецькій областях, а інші були поранені й зараз перебувають у шпиталі.
   Дарницький ВРЗ не забуває ні про своїх воїнів, ні про їхні сім’ї. На кошти, зібрані на підприємстві та виділені керівництвом заводу, купують амуніцію для військовослужбовців. До речі, з нагоди річниці Незалежності України родичі заводчан, які були призвані до армії, отримали почесні грамоти Укрзалізниці та заводу з грошовою винагородою.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Завод".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):