Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Бібліотечний відеосалон

Середа, 24.09.2014    

   У бібліотеці №158 (вул.Алма-Атинська, 109, мікрорайон ДВРЗ) було проведено відеосалон "Життя в творчому злеті", присвячений українському кінорежисеру й письменнику Олександру Довженку, 120-річчя з дня народження якого ми відзначали 10 вересня. Щоб розмова з читачами була цікавою та змістовною, бібліотекарі підготували виставку з фотографіями, художніми та документальними виданнями, а також організували перегляд декількох фільмів про життя і творчість видатного митця.
   Після ознайомлення з експозицією та перегляду фільмів читачі обмінялися думками про побачене. В ході обговорення виявилося, що більшість з них вже були знайомі з трагедією Довженка. Його творчість була фактично заборонена після написання кіноповісті "Україна в огні", яку влада визнала націоналістичною. А сам він відтоді був приречений жити лише в Москві, без права виїзду до рідної України.

   Актуальність та значимість творів Олександра Довженка для світу і для України, драматичне поєднання художника-романтика з художником-реалістом як рушійна сила його таланту - головні підсумки і мотиви дискусій бібліотечної зустрічі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотека".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):