Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Що будують біля колишньої Автостради?

Вівторок, 23.09.2014    

   Скоро змінить свій вигляд ще один куточок Києва - площа Героїв Великої Вітчизняної війни. Площа сформована відносно недавно - в 1950-х роках, до 1975 року мала назву Наводницька площа. Проїжджаючи бульваром Дружби Народів, кияни бачать тепер на майданчику, яким площа з'єднується з вулицею Старонаводницькою, розпочате в минулому році будівництво.
   Як видно на фото внизу, насправді біля площі було два майданчики. На тому, що прилягав до бульвару Дружби Народів, була розташована кінцева зупинка тролейбуса №10 "Залізничний вокзал - міст імені Патона", маршрут діяв з 1951 до 2004 року. На іншому, ближчому до Старонаводницької, була кінцева зупинка автобусів південного напрямку, зокрема до міста Обухів.
   Останніми ж роками майданчики були нічим не зайняті, і початкуючі водії вчились на них азам управління автомобілями. На місці нинішнього перехрестя трьох вулиць - Дружби Народів, Старонаводницької та Лаврської - була клумба для кругового руху, знесена пізніше для збільшення пропускної спроможності.

Площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 1989 рік
Площа Героїв Великої Вітчизняної війни, 1989 рік

   На передньому плані наступного фото - трамвайні вагони маршруту №27 (Палац спорту - Ленінградська площа, скасований у 1998 році), або №35 (Вокзал - вулиця Ентузіастів, скасований у 1996 році). Трамваї обох маршрутів курсували вулицею Старонаводницькою та мостом Патона.

Площа Героїв Великої Вітчизняної війни
Площа Героїв Великої Вітчизняної війни

   Що стосується бульвару Дружби Народів, то бульваром він перестав бути приблизно в 1966 році. Це якщо вірити датам двох історичних знімків - на знімку 1965 року зелені насадження посередині вулиці ще є, а на знімку 1967 року - їх вже немає.
   Прокладено бульвар у 1945-1948 роках, тодішня його назва - Автострада, починалась вона від шляхопроводу над залізницею біля Московської площі, а закінчувалась біля мосту Патона. В коментарі до однієї з недавніх заміток читач пише, що продовження дороги після мосту Патона (нинішній проспект Воз'єднання) також мало назву Автострада. Сучасну назву бульвар Дружби Народів носить з 1959 року.

   І остання невеличка фотогалерея - це саме будівництво на площі Героїв ВВВ. Як видно з інформаційного щита, воно розпочате в жовтні 2013 року, а закінчення робіт підготовчого періоду заплановане на грудень 2014 року. На цьому щиті зазначена й назва майбутнього об'єкту - Комплекс адміністративних будівель Вищого господарського та Вищого адміністративного судів України.
   На передостанньому знімку - нинішня будівля Вищого господарського суду (Печерська площа), а на останньому - один із входів до Вищого адміністративного суду України (колишні приміщення заводу Арсенал, вулиця Московська). І перший, і другий будинок досить великі й просторі, невже суддям стало в них тісно?


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):