Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

День цивільного захисту

П'ятниця, 11.04.2014    

   В понеділок, 14 квітня 2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах Дніпровського району пройде "День цивільного захисту". Цивільний захист - це система заходів з підготовки до захисту населення, матеріальних і культурних цінностей на території України від небезпеки, що виникає під час проведення військових дій або природних катаклізмів.

День цивільного захисту

   Основною метою та завданнями "Дня ЦЗ" є практична перевірка здатності учнів грамотно і чітко діяти щодо захисту свого здоров'я та життя у надзвичайних ситуаціях; формування в учнів упевненості в ефективності заходів, які проводяться з цивільного захисту; формування та розвиток високих морально-психологічних якостей: відваги, витримки, ініціативності, спритності, відповідальності під час виконання завдань ЦЗ.


   У післявоєнний час до цивільного захисту (тоді казали - "цивільної оборони") ставились набагато серйозніше. Радянський Союз жив, як він вважав, в оточенні ворогів. Ще довгий час будинки будувались з підвалами, які можна було використовувати як бомбосховища. Періодично влаштовувались навчання, і не тільки дітей, а й дорослих.
   На фото внизу (1960-і роки) - управляючі будинками селища Дарницького вагоноремонтного заводу О.Ф.Проценко та М.М.Ларіонова під час навчань з цивільної оборони. Фото з книги "ДВРЗ", автор книги - випускник школи №11, кандидат економічних наук Володимир Приходько.

День цивільного захисту

   Як пише Приходько, в надбудові будинку №50 по Дарницькому шосе (колишня назва Алма-Атинської вулиці, а сам будинок тепер під номером 97/1) була встановлена сирена, справність якої перевіряли майже щотижня. Перевіряли й стан бомбосховищ.
   До речі, частину вентиляційних виходів бомбосховищ селища ДВРЗ було зруйновано зовсім недавно - на прохання мешканців у 2012 році їх знесення організував місцевий політичний та громадський діяч Павло Тесленко. На фото з газети "Дніпровець" - демонтаж бомбосховищ ДВРЗ.

Демонтаж бомбосховищ ДВРЗ Демонтаж бомбосховищ ДВРЗ

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):