Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Роздільний збір сміття: компанія "Ремондіс" міняє контейнери

Четвер, 20.03.2014    

Роздільний збір сміття Роздільний збір сміття    Вже декілька років у Києві впроваджується роздільний збір побутових відходів, для чого на майданчиках збору сміття біля багатоквартирних будинків встановлюються окремі контейнери для двох видів сміття.

   До першого виду належить ресурсоцінне сміття (папір, пластик, скло, метал), яке можна направляти на переробку. Інша його особливість - таке сміття дуже довго розкладається в природі. До другого виду належить все інше сміття, в тому числі органічні харчові відходи, які навпаки розкладаються дуже швидко.

   Чи не найпізніше спеціальні контейнери для сухого сміття з'явились на сході Києва - у місцевостях Стара Дарниця та ДВРЗ. Вони являли собою сітчасті конструкції, встановлені з розрахунку 1 такий контейнер на 3 звичайних. Цікаво було спостерігати, що біля новобудов контейнери для сухого сміття заповнювались дуже швидко, натомість біля старих будинків - значно повільніше.

   До речі, на межі Старої Дарниці і ДВРЗ, по вул.Алма-Атинській, 8 розташоване підприємство з первинної переробки (сортування) ресурсоцінного сміття. Рік тому, 31 березня 2013 року ми опублікували докладний репортаж про роботу цього підприємства. Нижче - відеофрагмент минулорічної публікації.



   Починаючи з другої декади березня 2014 року, звичні вже сітчасті контейнери для ресурсоцінного сміття зникли з контейнерних майданчиків мікрорайону ДВРЗ, що стривожило екологічно свідомих мешканців.

   Можемо заспокоїти читачів - з метою покращення естетичного вигляду контейнерів та запобігання засміченню прибудинкових територій компанія "Ремондіс" здійснює заміну сіток-контейнерів на нові пластикові контейнери закритого типу (див. праве фото вгорі). Заміну контейнерів планується закінчити до 1 квітня 2014 року.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ" та "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):