Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Бібліотеки Дніпровського району отримають паспорти

Вівторок, 11.02.2014 р.  

   Протягом січня 2014 року заступник голови Дніпровської районної в місті Києві державної адміністрації Анатолій Павленко разом з начальником управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Оксаною Шуригайло та директором ЦРБ ім.П.Тичини Галиною Саврасовою побував у всіх публічних бібліотеках району. Метою ділових візитів було ознайомлення з роботою бібліотек та їхньою матеріально-технічною базою.
   За підсумками роботи Централізованої бібліотечної системи Дніпровського району столиці у 2013 році та результатами відвідування бібліотек району Анатолій Павленко провів нараду за участю завідуючих публічних бібліотек району.
   За інформацією Галини Саврасової, на сьогодні до централізованої бібліотечної системи Дніпровського району входить 18 бібліотек (з них 6 дитячих і 12 для дорослих та юнацтва), у яких працює 113 чоловік. Бібліотеки мають: читальні зали на 590 місць; бібліотечний фонд близько 548500 примірників книг, брошур, періодичних та електронних видань; 7 Інтернет-центрів із зоною Wi-Fi, 14 місць для роботи користувачів із доступом в Інтернет, якими скористалися 2716 жителів столиці; 9 клубів та 11 гуртків; курси комп’ютерної грамотності для людей старшого покоління; 3 сайти, 5 блогів, сторінки в соціальних мережах (Facebook, VK, Google+); корпоративна газета «Бібліосфера» тощо.
   У 2013 році бібліотеки району відвідало 59380 жителів столиці, які приходили 387787 разів. Щодня обслуговувались понад 200 читачів. Бібліотеки найчастіше відвідували школярі (35%), студенти (13%), люди пенсійного віку (42%).
   Аби поповнити свої бібліотечні фонди, бібліотеки району продовжують співпрацювати з видавництвом «Грані-Т» та книгарнею «Читай-город». Саме завдяки цій співпраці, в 2013 році фонди поповнились на 3000 книжок. Продовжено роботу щодо освоєння Інтернет-простору: повністю оновлено сайт ЦБС, зробивши його сучасним та більш інформативним (за рік сайт переглянули 11308 разів).

Нарада з бібліотекарями

   Створено електронну бібліографічну базу та електронний каталог, обсяг яких становить 92527 записів. За рік створено 8780 записів. Фахівці бібліотечної системи освоїли нові інформаційні технології. Для них в минулому році проведено 6 майстер- та медіа-класів, організовано 5 занять у рамках власної «Школи професійної майстерності», випущено 11 методичних видань, 12 працівників навчались в Інституті післядипломної освіти НАКККіМ. 105 працівників ЦБС пройшли атестацію. За високий професіоналізм у роботі підвищено категорію 4 працівникам бібліотек.

   На нараді всі публічні бібліотеки району прозвітували про свою роботу у 2013 році у формі відеопрезентацій. Анатолій Микитович Павленко подякував всім за плідну роботу і доручив управлінню культури, туризму та охорони культурної спадщини разом з керівництвом розробити паспорт кожної бібліотеки, систематизувавши в ньому інформацію щодо кадрового складу, стану матеріально-технічного забезпечення бібліотеки, основні напрямки її діяльності, бібліотечного фонду та користувачів тощо.
   Окремим розділом паспортів будуть проблемні питання діяльності бібліотеки. На підставі паспортів повинна бути розроблена програма розвитку централізованої бібліотечної системи Дніпровського району столиці.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Бібліотеки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):