Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Сяйте, ленінські зірки!

Субота, 11.01.2014 р.  До 80-річчя ДВРЗ

Піонерська дружина 11-ї школи    Під такою назвою в одному з номерів багатотиражної газети "Дарницький вагоноремонтник" була опублікована стаття директора київської школи №11 В.Багинської. Висловлені в статті думки актуальні й тепер.
   І теперішні учні, як і школярі 1966 року, пишаються багатою історією 11-ї школи - однієї з найстаріших шкіл лівобережного Києва, відкритої 1 вересня 1936 року. І тепер вони дбають про її гарну репутацію, створену сумлінною і творчою працею багатьох вчителів, учнів та випускників усіх років.
   В 1965 році, готуючись до 30-річчя школи, піонерська дружина вирішила краще вивчити її історію, зайнявшись самостійною дослідницькою роботою. Особливу увагу юні історики звернули на перші, довоєнні учнівські випуски. При цьому вони не тільки працювали з архівними документами, а й провели багато зустрічей з колишніми випускниками, їхніми родичами та однокласниками, вчителями школи.
   Серед результатів проведеної роботи - здобуті відомості про подвиг Антоніни Єленцової, яка після закінчення школи стала вчителькою. А під час війни була активною учасницею підпільної групи на ДВРЗ.
   Учні 4-б класу вирішили довідатись про іншого патріота - Олександра Черкасенка. Вони зустрілись з його матір'ю та однокласниками, звернулись і до воєнних архівів.
   Піонерський загін 4-а класу вирішив боротись за присвоєння йому імені іншого випускника школи - А.Лупашка. Завдяки наполегливим пошукам юних слідопитів 5-б класу стало відомо ще одне ім'я вихованця школи - Августа Адона.
   Загін 7-а класу збирав матеріали про життя колишнього учня Новицького, який загинув під Ленінградом. З цією метою було організовано похід у село Княжичі, де жив Новицький. Як героїня, загинула при захисті Києва Галина Глигало, стали відомі подвиги Едіка Неверовського та Марії Поддубної.
   Конкретні справи учнів 1966 року поповнили шкільний музей, пожвавили піонерську роботу, посилили інтерес школярів до героїчного минулого, сприяли вихованню небайдужих людей - справжніх громадян країни.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Школа" та "Історія Києва".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):