Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До 80-річчя ДВРЗ. Новий 1967 рік на заводі

Неділя, 05.01.2014    

   Теперішні новорічні свята починаються від католицького різдва і продовжуються до різдва православного. За радянських часів про різдво офіційно не згадували, проте святкували Новий рік з неменшим розмахом. Пропонуємо ознайомитись з новорічними номерами багатотиражної газети "Дарницький вагоноремонтник" від 31 грудня 1966 року.

Газета "Дарницький вагоноремонтник". №№492-493 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №№492-493 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №№492-493 Газета "Дарницький вагоноремонтник". №№492-493

   В центральній замітці газети "Рапорти трудових перемог" розповідається не лише про виробничі, а й про побутові справи мешканців селища ДВРЗ. Зокрема, повідомляється (на замітку краєзнавцям!) про підключення централізованого опалення від Дарницької ТЕЦ до перших чотирьох будинків ДВРЗ.
   Під назвою "Щасливий рік" наведені інтерв'ю працівників заводу. Своїми думками поділились: машиніст паровоза М.Й. Малинка, контролер цеху ходових частин Н.С. Притаманна, інженер конструкторського відділу Г.Д. Качмала та формувальник ливарного цеху А.І. Бєлов. В замітці К.Карповича розповідається про такий вид робіт заводу, як ремонт верстатів для інших підприємств Радянського Союзу.
   В газеті багато інформації про культурні заходи, зокрема в Будинку культури ДВРЗ. Серед них і урочисті збори, присвячені 10-річчю багатотиражної газети "Дарницький вагоноремонтник". Інші заходи - шахово-шашковий турнір на першість школи №11, концерт дитячої самодіяльності в цеху ходових частин, кінофільми "Иностранка", "Пятнадцатилетний капитан", "Поющая пудреница". "Кольорові мультиплікати", а також автобусна екскурсія на тему "Київ новорічний". Сучасним читачам буде цікавою замітка "Ми радіємо вашим успіхам, дорогий Кім Бен Чен".


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Завод" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):