Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Санація території заводу "Радикал"

Субота, 11.01.2014    

   Як повідомляє газета "Хрещатик", 17 грудня 2013 року з території колишнього київського заводу "Радикал" (знаходиться біля станції метро Лісова) вивезли 53 тонни хлорвмісних відходів. Крім хлорвмісних, на заводській території знаходиться ще близько 200 тисяч тонн відходів, які містять ртуть. Згодом планується приступити до вивезення й цих шкідливих для здоров'я речовин.

   Так, директор Департаменту промисловості та розвитку підприємництва КМДА Людмила Денисюк повідомила: "...поступово йдемо до того, щоб повністю вивезти хлорвмісні речовини з території заводу і приступити до утилізації ртутьвмісних речовин".

   Киян, насамперед мешканців сусіднього мікрорайону Соцмістечко, а також відмежованих лісовим масивом місцевостей Стара Дарниця та ДВРЗ, цікавлять строки остаточної ліквідації екологічної небезпеки. На жаль, найближчим часом нічого втішного не передбачається. За державною програмою, повне вивезення відходів з території "Радикалу" планується завершити до 2017 року, але реальний стан справ значно відстає від графіка.

   До вивезення хлорвмісних речовин приступили восени 2012 року - вивезли 4,5 тонни. Тоді ж заступник голови КМДА Анатолій Голубченко назвав загальну кількість хлорвмісних речовин на заводі - 50 тонн. Але з тих пір вивезли вже 4,5 тонни (жовтень 2012 р.) + 45 тонн ( липень 2013р.) + 53 (грудень 2013р.) =102,5 тонн, і схоже, що кінця цьому процесу не видно. Незрозуміло, яким чином кількість відходів постійно збільшується? Адже робота заводу "Радикал" зупинена ще в 1996 році.

   Схожа ситуація і з сумами грошей, які необхідні для вивезення шкідливих відходів. У 2012 році Анатолій Голубченко назвав суму 134 млн.грн., влітку 2013 року називалась сума "більше 1 млрд.грн.", а в грудні 2013 року Людмила Денисюк назвала вже "майже 1,3 млрд.грн."

   Історія з вивезенням відходів з "Радикалу" дедалі більше нагадує ситуацію з будівництвом другого виїзду з місцевості ДВРЗ, вартість будівництва якого за 8 років подорожчала в 60 разів. Можливо, що й результат буде таким же - нульовим...


  
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):