Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Завтра в зоопарку навчатимуть виготовляти годівнички для птахів.

Неділя, 05.01.2014    Оригінал публікації - в газеті "Хрещатик", фото з сайту Голосківської середньої школи

   У рамках акції «Допоможімо птахам вижити!», яка триває в Київському зоопарку, кияни та гості міста мають можливість долучитися до заходів з підтримки зимуючих птахів. Завтра, 6 січня 2014 року о 12:00 в зоопарку відбудеться майстер-клас з виготовлення годівничок та будиночків для пернатих.
   Організатори акції нагадують, що через Київ проходять екологічні коридори, якими рухаються чимало мігруючих видів птахів. Дуже часто пернатих збивають з пантелику «бетонні джунглі», через які залишається все менше місць, де птахи можуть перепочити під час своїх сезонних міграцій.
   Територія Київського зоопарку - це одна з оаз посеред мегаполісу, де чимало видів птахів знаходить місце для зимівлі. Взимку тут можна побачити синицю блакитну, костогриза, снігура, дятла, омелюхів, та багато інших видів птахів. Слід турбуватися і про синантропних птахів, таких як: ворони сірі, граки, галки, горобці хатні, голуби звичайні та горлиці. Щоб дожити до весни, птахам потрібна калорійна їжа згідно їхніх біологічних потреб.
   Завітавши на майстер-клас, юні відвідувачі зможуть самотужки змайструвати годівницю, а також дізнатися багато корисної інформації від професійних зоологів та наблизитись до чарівного світу живої природи.


   Про підгодівлю птахів узимку ми писали в грудні 2012 року.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Анонси" та "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):