Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Київські демонстрації в часи СРСР

Понеділок, 11.11.2013  

   Після недавньої публікації сайту про святкування Великої Жовтневої соціалістичної революції наші читачі передали до редакції власні фотознімки київських демонстрацій радянських часів, а також поділилися спогадами про них.

Кияни на радянських демонстраціях
Колона працівників київського комбінату "Хімволокно" на першотравневій демонстрації

   Щоправда, отримані знімки стосуються травневих, а не осінніх демонстрацій. Однак і ця обставина пояснюється просто - за спогадами, на травневі демонстрації кияни (і взагалі громадяни СРСР) ходили значно охочіше. Тепле сонечко та свіжа весняна зелень сприяли піднесеному настрою. Зовсім інша справа - йти на демонстрацію 7 листопада, по холодному вітру, а часто вже й по вранішньому морозу. Тож листопадову демонстрацію та військовий парад полюбляли дивитись по телевізору, в домашньому теплі.


   Якщо перше фото можна приблизно віднести до 1970-х років, то дата інших двох знімків відома - це 1 травня 1956 року. Також відома принаймі одна людина, зображена на фото. Це бібліотекар Будинку культури ДВРЗ Антоніна Єрьоменко.
   Впізнати її легко - вона одягнена в українське національне вбрання. Причому не куплене на базарі, а збережене в сім'ї - від матері та бабусі. На останньому знімку вона зображена на фоні портрету Микити Хрущова - тримає прапор, що в ті часи було великою честю.

Кияни на радянських демонстраціях
Мешканці ДВРЗ на демонстрації. 1 травня 1956 року
Кияни на радянських демонстраціях
Мешканці ДВРЗ на демонстрації. 1 травня 1956 року

   Мабуть, можна впізнати й інших учасників цієї демонстрації? І дорослих, і дітей. Сподіваємось на допомогу мешканців ДВРЗ!


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Історія Києва", "Бібліотека" та "Пишуть читачі".


Вам була корисна ця стаття?

Володимир  11.11.2013 16:07
Класні знімки. Здається, що вони зроблені в Дарниці. Бо в ті роки демонстрації проходили по районах. ДВРЗ ходив по нинішній вулиці Заслонова (тоді Косовського), повз Дарницький райком партії.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):