Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Клумби ДВРЗ

Вівторок, 03.09.2013    

   Гарна традиція дарувати вчителям квіти 1 вересня існує лише в країнах колишнього СРСР. Цього дня шкільні подвір'я, а після урочистих лінійок і класні приміщення своїм виглядом та ароматом нагадують оранжереї. Цей аромат невіддільний від вражень першого шкільного дня. І запах чорнобривців, як і запах нових підручників, ще довго нагадуватиме випускникам про їхні шкільні роки.
   Найчастіше вчителям дарують не чорнобривці, а троянди або гладіолуси. Професійні ж флористи радять при виборі квітів обов'язково враховувати, для кого вони призначені. Наприклад, молодій вчительці краще підійдуть дрібні квіти ніжних відтінків - лілії, дзвіночки або гвоздики. Вчительці більш старшого віку - букет з крупних квітів насичених і яскравих тонів - жоржини або хризантеми. Букет для педагога-чоловіка повинен відрізнятись лаконічністю: краще, якщо він буде вертикальної форми, при цьому він може складатися з однієї квітки, декорованої темною зеленню.

   Багато дітей київського мікрорайону ДВРЗ принесли до школи не загорнуті в целофан куповані квіти, а вирощені біля власних будинків, а часто й доглянуті своїми руками. Квіткові клумби є в кожному подвір'ї та біля кожного будинку - або невеличкі та прості, або розкішні та вигадливо прикрашені.



Доповнення від Володимира Приходька, автора книги "ДВРЗ"
   На фото - головна клумба мікрорайону ДВРЗ, 1950-і роки.
Головна клумба ДВРЗ

   "Краса - це функція праці та харчування". Так пояснював радянський педагог Антон Семенович Макаренко гарний вигляд вихованців трудової колонії імені Горького. Квіткові клумби гарні, тому що до них докладено праці небайдужих і творчих людей - мешканців ДВРЗ.



   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Флора ДВРЗ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):