Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Утилізація батарейок: МТС чекає висновків експертизи

Середа, 31.07.2013    

   Мабуть, багато хто з читачів звертав увагу на значок "Не викидати до сміттєвої корзини", нанесений на пальчикові та інші батарейки. У них міститься цинк, пасивне вугілля і двоокис марганцю, електроліт з хлориду амонію та інші шкідливі речовини. Якщо використані батарейки не здавати на спеціальну переробку, а просто викидати в сміття, ці речовини неминуче потрапляють в землю і грунтові води, завдаючи тим самим невиправної шкоди всьому живому.
   Сайт "Ліски" не лише організував декілька пунктів прийому батарейок та акумуляторів, а й відслідковує загальноукраїнські новини на цю тему. В кінці квітня ми розповідали про підписання Меморандуму про співпрацю між Мінприроди України та компанією "МТС-Україна". Згідно з документом, у всіх магазинах мережі МТС (а їх по Україні 43 і більше 100 торгових точок) повинні бути встановлені спеціальні бокси для використаних батарейок, які потім буде утилізувати спеціальний завод у Львові.
   Від квітня пройшло вже три місяці, а наші читачі повідомляють, що контейнери в магазинах МТС ще й досі не встановлені. В чому ж причина затримки? Редакція звернулася з питанням до компанії МТС-Україна.

Магазин МТС у Пасажі Магазин МТС у Пасажі Магазин МТС у Пасажі

  За інформацією прес-служби компанії, вони готові стартувати в будь-який момент. Процес відпрацьовано, включаючи збір і транспортування, працівники поінформовані, відповідні контейнери та інформаційні матеріали - готові.
   Зараз компанія чекає на проведення екологічної експертизи на підприємстві, яке безпосередньо займатиметься утилізацією зібраних батарейок. Як тільки буде отримано "зелене світло" від Державної екологічної інспекції, процес збору негайно розпочнеться.
     У прес-службі наголошують, що збір батарейок - справа серйозна. Мало правильно зібрати небезпечні відходи, треба ще їх правильно знищити. Що ж, цілком згодні, чекаємо з нетерпінням!


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):