Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Пунктів прийому батарейок побільшає

Понеділок, 29.04.2013    

   Як повідомляє Мінприроди України, 20 квітня 2013 року між міністерством та компанією "МТС-Україна" підписано Меморандум про співпрацю. Згідно з документом, у всіх магазинах мережі МТС (а їх по Україні 43 і більше 100 торгових точок) будуть встановлені спеціальні бокси для використаних батарейок, які потім буде утилізувати спеціальний завод у Львові. Представники МТС зі свого боку планують через мережу абонентів вести екологічну роз'яснювальну роботу, залучати волонтерів до збору та утилізації батарейок.
   Вважється, що одна пальчикова батарейка забруднює важкими металами приблизно 20 кв.м. грунту. В лісовій зоні це територія проживання двох дерев, двох кротів, одного їжака та декількох тисяч дощових черв'яків. На фото з ресурсу "Хабрахабр" - маленьке їжаченя.

Пунктів прийому батарейок побільшає

   Дуже добре, що великий вітчизняний бізнес починає займатись вирішенням проблеми утилізації батарейок, адже й досі основне навантаження лягає на волонтерів (див. ролик ТСН).
   Серед добровольців і сайт "Ліски", який у грудні 2012 року розпочав власний проект зі збору використаних хімічних джерел струму.



   Цікаво, що в сусідній Росії ситуація з батарейками дуже схожа - збором на утилізацію займаються теж волонтери, які встановлюють контейнери в житлових будинках, офісах, школах. І так само потроху підключаються як дрібні, так і великі підприємства. Російська екологічна ініціатива називається "СДАЙ БАТАРЕЙКУ – СПАСИ ПЛАНЕТУ".


Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):