Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Про що говорять дитячі малюнки?

Середа, 22.05.2013    

   Психологи вважають, що малюнок, як символ мови підсвідомості, може багато розповісти про людину - автора малюнка. Наприклад, сонце - це символ життєвої сили. Його положення (схід, зеніт, захід) говорить про самооцінку. Діти й підлітки найчастіше малюють сонце на сході (зліва), за аналогією з ранковим становищем світила. Сонце в хмарах свідчить про переживання важких часів, відчуття психологічних чи інших проблем. Ясне сонце - символ гарного настрою і оптимістичного погляду на життя. Хмари або хмари на віддалі - підсвідоме передбачення проблем.
   Будинок - символ сім'ї, вогнища. Він відображає погляди на питання побуту, комфорту і затишку. Будинок за парканом, швидше за все, намалює інтроверт, який не відкриваєтеся перед першим зустрічним. Чим більше подробиць і деталей намальовано (штори, квіти, плитка або цегляна кладка, різьблення та інше), тим більша прив'язаність до домашнього тепла. Город навколо будинку - любов до влаштування побуту та праці по будинку.
   Дерево - теж самооцінка. Зверніть увагу на положення листя, квітів і плодів дерева. Ліва сторона дерева символізує минуле, права - майбутнє. Засохле або зламане дерево свідчить про пригніченість, нелегкі часи і деяке зневір'я.

   Пропонуємо переглянути малюнки вихованців групи "Бджілка" дитячого садочка №703 (ДВРЗ). Дитячі роботи виконані під час їхньої екскурсії до бібліотеки №158 (Центр культури та мистецтв Дніпровського району, вул.Алма-Атинська, 109).

   Радимо не дуже перейматись аналізом дитячих малюнків. Адже цілком може бути, що вихователька порадила малювати сонце саме зліва, або навпаки - справа. Чи неодмінно малювати біля сонця темні хмари. Або у дитини не було потрібного фломастера. :)


Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки? Про що говорять дитячі малюнки?

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Діти", "Бібліотека" та "Малюнки".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):