Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

ДВРЗ: догхантерів засуджують не всі

Субота, 04.05.2013    

   В кінці квітня на одному з інтернет-форумів з'явилось попередження від ветеринарів про небезпеку для домашніх тварин. У ветеринарній клініці не змогли врятувати двох собак та кішку, отруєних у місцевостях ДВРЗ та Стара Дарниця (м.Київ). За словами ветеринарів, отруйники використали або щурячу отруту, або препарат для лікування туберкульозу в людей.

ДВРЗ: догхантерів засуджують не всі

   Раніше ми вже наводили факти отруєння бродячих собак на ДВРЗ у березні 2013 року. Додамо, що не всі місцеві мешканці беззаперечно засуджують діяльність догхантерів. З одного боку, вони визнають негуманність та небезпечність їхніх дій як для домашніх тварин, так і для людей. З іншого ж - наголошують на необхідності вирішення проблеми бродячих собак. "Краще таке вирішення, ніж ніякого" - вважають вони.

ДВРЗ: догхантерів засуджують не всі    Небезпека бродячих собак не лише в тому, що вони можуть налякати чи покусати дітей, а то й дорослих. Бродячі тварини можуть передавати таку небезпечну хворобу, як сказ. Найчастіше зараження людей сказом відбувається через укуси та обслинення бродячими собаками, бродячими котами, та дикими тваринами.

   На ДВРЗ вистачає і перших, і других. А через близькість лісу не виключена поява й скажених диких тварин. Наприклад, у розташоване неподалік від ДВРЗ селище Биківня недавно забігла з лісу та почала кусати собак скажена лисиця (див. сюжет нижче). Експертиза підтвердила, що дика тварина дійсно була хвора на сказ. Домашніх собак у селищі одразу вакцинували, проте місцеві жителі все одно побоюються небезпечної хвороби. Адже на масиві є безліч бродячих тварин і ніхто їх не вакцинує.




Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Медицина".


Вам була корисна ця стаття?

Алиса  08.05.2013 20:07
Я в шоке!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):