Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Колективи художньої самодіяльності Центру культури та мистецтв: духовий оркестр

Понеділок, 25.03.2013    Фото Семена Будьонного та оркестру 1950-х років - з книги "ДВРЗ"

   Скільки існує Центр культури та мистецтв Дніпровського району м.Києва, урочисто відкритий у березні 1954 року Маршалом С.М.Будьонним (прим. ред. "Ліски": це помилкова інформація, див. наступну публікацію), стільки й працюють при ньому самодіяльні творчі колективи.

Семен Будьонний на відкритті Будинку культури ДВРЗ

   Ось як згадує про це автор книги "ДВРЗ" Володимир Приходько: "Коридорами будинку куль тури ходили кремезні сиві діди у червоних шароварах — учасники гурту бандуристів, а поміж ними вештались  діти, котрі заполонили різноманітні гуртки, що з'явились  разом з Будинком куль тури і перетворилися згодом у знані далеко за межами ДВРЗ творчі колективи.... Крім традиційних музичних, хорових і театральних, виникали й нові гуртки, що відповідали потребам часу, наприклад, гурток крою і шиття".

   Зараз у Центрі культури та мистецтв працює 6 колективів художньої самодіяльності, 15 груп естетичного виховання та 3 клубних об'єднання.
   Серед них і духовий оркестр, заснований одночасно з відкриттям колишнього Будинку культури ДВРЗ. У часи найбільшого розквіту оркестр налічував більше двох десятків самодіяльних музикантів.

Духовий оркестр ДВРЗ, 1950-ті роки

   Зараз склад духового оркестру менший, однак, як і колись, без нього не обходиться жодне свято, яке проводиться в Центрі культури. Оркестр незамінний для створення святкової атмосфери при зустрічах ветеранів, багато з яких приходять, щоб послухати пісні та марші своєї молодості.
   Залюбки слухають виступи музикантів і люди середнього віку, і сучасна молодь, і діти. В репертуарі духового оркестру - кращі зразки світової та вітчизняної музики різних епох і стилів, маршова, класична, народна та танцювальна музика.

Репетиція духового оркестру ДВРЗ Репетиція духового оркестру ДВРЗ Репетиція духового оркестру ДВРЗ Репетиція духового оркестру ДВРЗ Репетиція духового оркестру ДВРЗ Репетиція духового оркестру ДВРЗ

   Керує оркестром Микола Васильович Запека, заняття відбуваються в приміщенні №002 Центру культури по вівторках, п'ятницях та неділях. Пропонуємо передивитись та послухати фрагмент відеозапису однієї з репетицій творчого колективу.



Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Клуб" та "Таланти ДВРЗ".


Вам була корисна ця стаття?

Валентин  28.03.2013 17:23
Дуже сподобався оркестр,цей маленький колективчик потрібно берегти.....

Володимир  26.03.2013 17:26
Якщо так і далі піде, то у відвідувачів сайту не буде потреби взагалі щось відвідувати, крім сайту "Ліски".
Сьогодні, наприклад, ми побували на концерті духового оркестру. Цей маленький кіноролик вкотре дозволив відчути приємний смак ностальгії і велику надихаючу силу духової музики.
Дякуємо музикантам і авторові статті.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):