Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Мешканці новобудови вимагають від ЖЕКу утеплення будинку

Середа, 16.01.2013    
ДВРЗ, будинок по Алма-Атинській, 109В

   Як правило, лише невелика частина власників новозбудованих квартир заселяється одразу, інші ж поступово роблять ремонти, шукають квартирантів, або просто тримають квартири для дітей, чи як засіб збереження заощаджень. От і для мешканців будинку №109В (попередній номер будинку 109Б) по вул.Алма-Атинській (місцевість ДВРЗ), урочисто зданого в експлуатацію ще в грудні 2011 року, теперішня зима - фактично перша на новому місці.
   Договори на утримання будинку та прибудинкової території новосели уклали з приватним ЖЕКом - Дочірнім підприємством (ДП) "Дарниця-1". Тариф складає 3,50 грн./кв.м, що приблизно співпадає з тарифом для більшості навколишніх багатоквартирних будинків, які обслуговуються ЖРЕО-415.

   Опалюється будинок автономною котельнею, розміщеною на даху. Саме ця обставина, а також наявність будинкових та квартирних теплолічильників, давали підставу мешканцям сподіватись на помірні рахунки за опалення. Тому вони були здивовані й обурені, отримавши квитанції з сумами за опалення, які значно перевищували пораховані по квартирних теплолічильниках. А третині з них прийшли ще й повідомлення про заборгованості.

ДВРЗ, колективний лист мешканців будинку по Алма-Атинській, 109В ДВРЗ, відповідь на колективний лист мешканців будинку по Алма-Атинській, 109В    Створивши ініціативну групу, мешканці звернулись до ДП "Дарниця-1" з колективним листом, у якому вимагали надати інформацію про структуру тарифу на опалення, зробити перерахунки очевидних переплат та утеплити місця загального користування згідно з п.12 Постанови Кабміну №630 від 21 липня 2005р.
...
12. У разі встановлення будинкових засобів обліку теплової енергії споживач оплачує послуги згідно з їх показаннями пропорційно опалюваній площі (об'єму) квартири (будинку садибного типу) за умови здійснення власником, балансоутримувачем будинку та/або виконавцем заходів з утеплення місць загального користування будинку. У разі нездійснення таких заходів споживач не сплачує за опалення місць загального користування будинку.
...

   Як видно з відповіді ДП "Дарниця-1", на останню вимогу підприємство взагалі нічого не відповіло. А стосовно перерахунку повідомило: "...в жовтні бухгалтерією було допущено помилку: в оплату за опалення не було враховано місця загального користування. В листопаді було зроблено донарахування. Адміністрація ДП "Дарниця-1" приносить вибачення за допущену помилку".


   Про централізоване опалення ми писали в новинах від 8 грудня та від 12 грудня 2012 року.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "ЖКГ" та "Запит до влади".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):