Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Газета "Дарницький вагоноремонтник", №305

Понеділок, 14.01.2013    

Газета "Дарницький вагоноремонтник", №305 Газета "Дарницький вагоноремонтник", №305    Перша сторінка номера 305 (45) багатотиражної газети Дарницького вагоноремонтного заводу (ДВРЗ) від 14 листопада 1964 року починається цитатою з доповіді товариша Леоніда Ілліча Брежнєва на урочистому засіданні на честь 47-х роковин (виділено ред.) Великої Жовтневої соціалістичної революції.

   "Цифри зростання заводу" - так називається замітка, в якій порівнюються результати роботи за 1964 рік з результатами за 1958 рік. Нагадаємо, що 1964 рік - це шостий рік семирічки (1959-1965р.р.), прийнятої замість перерваної XXI-м з'їздом КПРС за ініціативою М.С.Хрущова шостої п'ятирічки (1956-1960 роки). Виконання семирічного плану - з підвищеними завданнями - повинно було стати першою сходинкою в побудові комунізму до 1980 року. Після зміщення Хрущова в жовтні 1964 року семирічку визнали авантюрою й повернулись до звичного п'ятирічного планування.

   Про випускника залізничного училища (теперішня назва - Київський професійний ліцей транспорту) Івана Пашкова йдеться в статті автора А.Карпмана під назвою "Мій сучасник Іван Пашков".

   На звороті газети - спогади колишнього керівника підпільної організації ДВРЗ Леоніда Воробйова. Він розповідає про одного з учасників дарницького підпілля лікаря Олександра Григоровича Калганова.
   Ось що пишуть про нього земляки - мешканці села Нижній Шкафт Пензенської області Російської Федерації: После войны стало известно имя другого героя Великой Отечественной войны Александра Калганова. В боях под Киевом Александр Калганов попал в плен и оказался в немецком лагере. После освобождения возглавлял группу подпольщиков в Дарницке. В 1943 г. немцам удалось напасть на след патриотов и они были арестованы. После нечеловеческих пыток всех подпольщиков приговорили к расстрелу. Посмертно Александр Калганов награжден медалями «За оборону Киева» и «Партизану Отечественной войны». На сайті "Ліски" підпільник Калганов згадувався в новині "Юрьевчане, победившие фашизм".





Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Завод", "Історія Києва" та "Дарницький вагоноремонтник".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):