Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Передвиборчі сайти впадають у сплячку

Четвер, 13.12.2012    

   Кияни вже звикли, що в їхні поштові скриньки незадовго до чергових виборів починають вкидати друковану агітаційну продукцію - листівки й буклети, журнали й газети. Причому не тільки окремі номери звичних "Вечірнього Києва" та "Хрещатика" (з матеріалами про кандидатів), а й створені спеціально під вибори "газети". Як правило, такі новостворені газети складаються з одного-двох аркушів, виходять нерегулярно та майже цілком заповнені позитивною інформацією про окремих кандидатів. Після виборів подібна продукція безслідно зникає, останні її відголоски - це листівки колишніх кандидатів з подяками за "правильно зроблений вибір".
   Аналогічні метаморфози відбуваються і в мережі інтернет - спочатку масово з'являються передвиборчі веб-сайти, які енергійно розповідають про численні чесноти й добрі справи політиків, а після виборів так само масово зникають, або знижують свою активність.
   Наведемо приклади веб-сайтів (не називаючи ці видання "передвиборчими"), які "впали в сплячку" після виборів до Верховної Ради України 28 жовтня 2012 року.


Сайт "Народная инициатива"
Сайти впадають у сплячку Сайти впадають у сплячку Сайти впадають у сплячку

   Рубрика архівних матеріалів київського сайту "Народная инициатива" починається з жовтня 2011 року. Вже з листопада сайт запрацював на повну потужність. З'явились розділи сайту, присвячені роботі активістів в окремих районах Києва.
   Добровольці проводили зустрічі з місцевими мешканцями, інспектували та ремонтували дитячі майданчики, збирали підписи киян стосовно проблем медичної реформи, організовували спортивні змагання, передавали в бібліотеки зібрані книжки тощо.
   З 28 жовтня 2012 року сайт "Народна ініціатива" спочатку призупинив роботу, а з грудня - відновив уже в "економному" режимі, зрідка передруковуючи новини з інших сайтів. Не стало власних матеріалів, немає ні звітів активістів, ні районних новин.


Сайт D-news
Сайти впадають у сплячку Сайти впадають у сплячку Сайти впадають у сплячку

   Сайт D-news - щотижневика Дніпровського району м.Києва - повноцінно працював з серпня 2011 року до 13 листопада 2012 року, цією ж датою закінчуються й записи живого журналу (ЖЖ) газети.
   За неповні півтора року редакція сформувала сильний авторський колектив, який жваво реагував на події Дніпровського району, вивчав історію та культуру району, проводив регулярні акції серед читачів, зумівши завоювати пристойний авторитет.
   В розділі сайту "Архів номерів" останній номер газети датований 9 листопада 2012 року. А починаючи з грудня, сайт перейшов на "черговий" режим - копіювання новин та матеріалів з інших інтернет-ресурсів. Здебільшого ці публікації навіть не пов'язані з Дніпровським районом столиці. Наприклад, подія з дахом підземного переходу трапилась у Солом'янському районі Києва.

Сподіваємось, що тимчасові труднощі колег закінчаться, і сайти знову радуватимуть читачів цікавою та актуальною інформацією!

Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Політика".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):