Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

До уваги школярів! Другий конкурс "СтратегіЯ"

Четвер, 29.11.2012    

   Як повідомляє газета "Хрещатик", оголошено про офіційний старт другого Київського конкурсу інноваційних проектів «СтратегіЯ».
   За словами заступника голови Київської міської державної адміністрації Руслана Крамаренка, перший Київський конкурс «СтратегіЯ» успішно пройшов навесні 2012 року. У конкурсі взяли участь 220 молодих киян, які зареєстрували 88 проектів. 10 проектів-переможців було рекомендовано до реалізації у Києві, і наразі деякі з них вже втілені в життя, інші будуть реалізовані найближчим часом.
   «Ми вже не вперше проводимо цей конкурс. Минулого року ми дали старт проекту-конкурсу «СтратегіЯ», і він виявився дуже вдалим. Спільно з фондом Олександра Кардакова «Освітні ініціативи» ми запропонувати молодим людям генерувати цікаві проекти, які вдало б лягли в концепцію реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року. Одразу задали такий тон, щоб ніхто не ставився до цього конкурсу як до розваги. Тож і результат ми отримали відповідний – з 88 проектів місто обрало для реалізації 10, і вже 6 з них – втілені у життя. Серед них: клумба у ліцеї, мережа велосипедних доріжок, «Освітня хмара міста», спортивні майданчики для підлітків, безкоштовний інтернет у центрі міста та композиція «Фонтан закоханих», – зазначив Руслан Крамаренко
   У другому сезоні конкурсу «СтратегіЯ» розширено аудиторію учасників: змагатимуться в окремих категоріях школярі та студенти, при чому студентські проекти будуть «дорослішими» і наближатимуться за своїм змістом до повноцінних стартапів. Таким чином даючи авторам можливість реалізувати свої ідеї на міському рівні і надалі залучити до них інвесторів.
   «СтратегіЯ» – це конкурс проектів серед учнів старших класів загальноосвітніх навчальних закладів та студентів вищих навчальних закладів Києва, організований Головним управлінням з питань освіти та науки, Головним управлінням економіки та інвестицій за участю співорганізатора – Фонду «Освітні ініціативи» Олександра Кардакова. Засновник Фонду наголошує: «Минулого року разом з КМДА ми зробили прекрасний проект, який дає шанс активній молоді проявити себе. Результат перевершив наші очікування. Отже тому цього року ми підсилюємо конкурс за рахунок нововведень у освітній програмі. Підвищення вимог до студентських робіт сприятиме наближенню його за форматом до інвестиційних конкурсів».
   Особливість Конкурсу полягає в тому, що проекти, запропоновані учнями та студентами, можуть бути публічно презентовані, включені до міського банку проектів та отримають шанс бути реалізованими на міському рівні.
   У конкурсі «СтратегіЯ» братимуть участь учні загальноосвітніх навчальних закладів, студенти та молодь віком від 14 до 23 років. Другий сезон конкурсу проходитиме в декілька етапів. Починаючи з кінця листопада 2012 року на офіційному інформаційному порталі www.strategiya.kiev.ua усі бажаючі можуть зареєструватися як учасники і зареєструвати свої проекти. Конкурсні роботи подаються в двох категоріях: шкільні та студентські проекти, в кожній категорії – в трьох номінаціях:
   «Зелене місто» – проекти зі створення шкільних та муніципальних парків та алей, екологічних зон; проекти з підвищення ефективності використання енергоносіїв, альтернативних джерел енергії, екологічної відповідальності;
   «Електронне місто» – проекти в галузі інформаційно-комп’ютерних технологій, інформаційної культури та безпеки, програмного забезпечення для мобільних пристроїв тощо;
   «Гостинне місто» – проекти зі створення унікальної культурної атмосфери столиці, з розвитку туристичної індустрії, із збереження та благоустрою Києва, формування іміджу європейського міста. У березні 2013 року прийом конкурсних робіт припиняється і журі визначить фіналістів, які продовжать боротьбу за призові місця. Протягом квітня для проектів-учасників, що пройшли до фіналу, буде влаштовано низку заходів освітньої програми, які мають допомогти конкурсантам гідно презентувати свої проекти під час їхнього захисту у фіналі. Наприкінці квітня відбудеться захист проектів-фіналістів і журі визначить переможців у категоріях і номінаціях. Серед них КМДА обере такі, які варті реалізації в Києві в рамках Стратегії розвитку міста до 2025 року.
   Переможець в категорії «Шкільні проекти» отримає Подорож у business-camp влітку 2013 року. Переможець в категорії «Студентські проекти» матиме можливість пройти стажування у провідних компаніях України, в тому числі в компаніях «Інком» та «Датагруп».
   Також, цього року Олександр Кардаков вводить гран-прі. Розробники проекту, який найбільше сподобається пану Олександру, отримають «Тиждень з Наставником» – особисте спілкування та навчання від одного з кращих бізнесменів України.


Коментар сайту "Ліски"
   Про одну з робіт конкурсу "СтратегіЯ" - "Проблема малих рік великого міста (на прикладі річки Дарниці)" - йшлося в публікації сайту від 13.03.2012р. Додамо, що автор згаданої роботи Олена Кирилюк зараз навчається на географічному факультеті Київського Національного Університету ім.Тараса Шевченка.
   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Діти" та "Школа".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):