Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

На мосту ДВРЗ буксують трамваї

Четвер, 01.11.2012    
Фото: киянина Дениса Ковалевського; зі звіту про музей міського транспорту (м.Прага, Чехія); сайту "Городской газеты" (м.Томськ, Росія); з сайту м.Іжевськ (Росія).


   Хто бував у київській місцевості ДВРЗ, добре знає, що туди веде єдина дорога через міст - другу дорогу обіцяють давно, а буде вона ще нескоро. Мостом (шляхопроводом над під'їзними залізничними коліями) їдуть і машини, і трамваї. Оскільки він досить крутий, машини на підйомі додають газу, трамваї ж як правило долають підйом без видимих зусиль.
   Однак не буває правил без винятків. Минулого тижня двічі перед мостом скупчувались трамваї, які не могли подолати підйом - буксували. Тож водії мусили виходити з трамваїв і посипати рейки піском. А пасажири чекали, або йшли далі пішки.
   Не дивлячись на деяку сюрреалістичність картини (на початку XXI століття люди в блискучих жилетах ходять в темряві по дорозі і вручну посипають рейки з відерець), посипання рейок піском - це звичайна практика.
   В трамваях є спеціальна система подачі піску (чому вона не працює, це інше питання). Бункери знаходяться в салонах під сидіннями. Пісок сиплють, якщо на рейках є листя, або реагент з автомобільної дороги, чи самі рейки забруднені або "спітнівші" від мряки. Тоді водій тягне важіль (або натискає педаль), і пісок по направляючих сиплеться на рейки перед колесами.
   А от ожеледі трамвай навпаки не боїться - кожне колесо тисне на рейку із зусиллям близько 2 тонн, і цього вистачає, щоб вичавити сніг чи лід.






   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Транспорт".


Вам була корисна ця стаття?

ольга  24.11.2012 21:55
я тебя понимаю.нельзя уже на таком транспорте ездить.старые уже очень.

алиса  01.11.2012 20:40
зделайте нам новые трамваи!!!ето не возможно выдержать!!!в нашем районе не должны быть такие!!!почти каждый день на них ежжу не могу смотреть на них и нюхать вонючую резину!!!!!горят один за другим!!!

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):