Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Разом для птахів і людей

Понеділок, 17.09.2012    

   Недавно працівники бібліотеки №158, що в Києві на ДВРЗ, провели "виїзну" екологічну акцію "Зелене намисто Києва", присвячену відкриттю оновленого місцевого парку. Експонатом одного із стендів був плакат "Птахи парків та скверів Києва". Серед зображених на ньому птахів можна було впізнати дятла, синицю, снігура, омелюху та інших птахів.
   Всього ж у Києві та поблизу міста зустрічаються 316 видів птахів, тобто три чверті усього складу птахів нашої країни (425 видів). З них сімдесят видів є виключно залітними, ще вісімдесят - бувають у Києві під час міграцій (в основному це коловодні птахи). Основу гніздової фауни птахів Києва становлять дендрофільні (лісові) види, яких понад вісімдесят, а решта видів, що гніздяться, припадає на коловодних та інших птахів.


Любителі повідомляють, що в лісі біля ДВРЗ можна зустріти ще й таких дрібних птахів (див. фото):
Дрібні птахи на ДВРЗ


1. Золотомушка жовточуба Regulus regulus (Goldcrest; Королек) — найдрібніший птах України і Європи. Взимку трапляється на всій території, перевагу віддає хвойним лісам, тримається здебільшого у кронах дерев, хоча часто зустрічається і внизу, можливо тому, що в нашому лісі багато поламаних гілок і дерев. Можна знаходити золотомушок за голосом (попискування), особливо добре чути зграйку.

2. Довгохвоста синиця Aegithalos caudatus (Long-tailed tit; Длиннохвостая синица или ополовник) — пухнаста пташка з довгим хвостом і коротким дзьобом. Насправді, відноситься не до синиць, а до окремого сімейства.

3. Гаїчка болотяна Parus palustris (Marsh tit; Гаичка черноголовая) — стверджують, що тримається в лісах поблизу боліт чи інших водойм. Дуже схожа на гаїчку-пухляка, але має більш блискучо-чорну шапочку, що не заходить далі на спину, а також меншого розміру пляму на горлі, коротший і товщий дзьоб. Найдостовірніше розрізняється за піснею.

4. Синиця чорна Parus ater (Coal tit; Московка) — дрібна синичка, що вирізняється темним забарвленням, двома білими полосками на крилах, а також білою плямою на потилиці (на фото не видно).


Фото і опис птахів взяті з веб-сторінки "Разом для птахів і людей".

Схожі публікації на сайті можна знайти за тегами "Ліс" та "Екологія".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):