Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Утеплення будинків у Києві коштом інвесторів

Четвер, 05.07.2012    

Розпорядження КМДА №1059, стор.1 Розпорядження КМДА №1059, стор.2 Розпорядження КМДА №1059, стор.3    Заступник голови Київської міської держадміністрації Олександр Геннадійович Пузанов підписав Перелік об'єктів, які потребують залучення інвестицій (додаток до Розпорядження КМДА №1059 від 23 червня 2012 року).
   До списку ввійшли 24 будинки, які розташовані в 5-ти районах Києва та потребують утеплення - шість будинків у Голосіївському районі, дев'ять у Дарницькому, чотири в Подільському, три в Дніпровському та два в Шевченківському районах.
   Розпорядженням передбачено проведення конкурсів для залучення інвесторів. Дивно, що в список будинків, які утеплятимуться коштом інвесторів, не ввійшов жоден будинок ЖБК чи ОСББ.

Будинок №12 по Академіка Глушкова    У Голосіївському районі визначено 6 будинків (проспект Академіка Глушкова, 12 і 14, і будинки №1, №3, №5 і №7 по вулиці Теремківській).
   Як у Голосіїівському, так і в інших районах замовниками проектів зазначені районні державні адміністрації. Стосовно будинків у Голосіївському та Подільському районах використано формулювання "з подальшим розміщенням зовнішньої реклами".

Будинок №59 по Харківському шосе    В Дарницькому районі - 9 (будинки № 59, 61, 63, 65, 154, 166, 170, 174 та 180/21 по Харківському шосе. Будинок №59 побудовано в 1987р., обслуговується він (як і будинки 61, 63 та 65) ЖЕД-222 комунального підприємства "Господар", решта будинків обслуговуються ЖЕД-202 та ЖЕД-203 цього ж підприємства.
   Хоча цього й не написано, але й тут інвестори, мабуть, сподіватимуться повернути витрачені на утеплення кошти за рахунок розміщення на будинках рекламних написів чи банерів.

Будинок по Березняківській,2    У Дніпровському - 3 (вулиця Березняківська, буд.2, Бучми, буд.2 і Миропільська, буд.13). Перші два будинки розташовані прямо понад проспектом Воз'єднання, на будинку по Березняківській раніше вже була розміщена політична та комерційна реклама (видно на фото), а на будинку по Бучми реклама є й тепер - вивіски "Ломбард" та "Аптека".
   Будинок по Миропільській розташований не в першому ряду будинків, але на природному підвищенні. Всі ці будинки - панельні, тож утеплення їм дійсно необхідне.

Будинок №2 по пр.Свободи    В Подільському - 4 (будинки № 2А і № 4А по проспекту Свободи , а також № 6 та № 8 по проспекту Правди).
   Будинок №2А побудовано в 1985р., обслуговується він, як і 4А, комунальним підприємством "Галицьке".

Будинок по пр.Перемоги, 29    У Шевченківському - 2 будинки (по проспекту Перемоги, 29 та вулиці Чорновола, 8). На фото видно, що будинок 29 по проспекту Перемоги вже несе навантаження у вигляді зовнішньої реклами компанії SAMSUNG.
   Будинок зовні має цілком пристойний вигляд, назважаючи на солідний вік - його збудовано в 1972 році.

   Всі 24 будинки, які утеплятимуться за кошти інвесторів, обслуговуються підприємствами комунальної форми власності. Таких будинків у Києві більшість - 8300 із загальної кількості 10500 київських будинків.
   Крім комунальних підприємств (та підприємств різної форми власності) київські будинки обслуговуються також ЖБК (930 будинків, 9% від загальної кількості) та ОСББ - близько 260 (0,6%). Тож справедливо було б включити й такі будинки до переліку на утеплення за кошти інвесторів. Якщо рахувати пропорційно, це був би 1 будинок ОСББ та 2 будинки ЖБК.
ОСББ по Новаторів, 22    Зрозуміло, що вони повинні розташовуватись поблизу крупних доріг і виходити до них глухими стінами. Таким критеріям відповідають, наприклад, будинки ОСББ по вулиці Новаторів у Старій Дарниці, перед шляхопроводом на ДВРЗ. Їхнє утеплення було розпочато в минулому році як стимул для створення ОСББ, але досі й не закінчено. Про утеплення будинків на Новаторів сайт "Ліски" розповідав у новині від 05.01.2012р.
   Багатьма ЗМІ минулорічне утеплення будинків на Новаторів наводилось як приклад ефективної співпраці міської влади та новоствореного ОСББ. Але високі гості та журналісти приїхали й поїхали, а проблеми залишились невирішеними. Роботи по утепленню будинків у цьому році так і не відновились, дощова вода продовжує затікає між пінопластом та стінами, а приклеєні плити потроху руйнуються та відпадають від вітру.


  Більшість фотографій взято з ресурсу PROMAP.
Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ"
.


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):