Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Створили ОСББ - зимують у теплі?

Четвер, 05.01.2012, 20:35     

   З осені минулого року мешканці ДВРЗ, виїжджаючи в місто, звертали увагу на групу будинків одразу за мостом з правого боку - дивувались масштабним утеплювальним роботам на фасадах будинків по вулиці Новаторів, 22.

   Пізніше стало відомо, що "...роботи за цією адресою виконуються спільними силами новоствореного ОСББ та Київської міської державної адміністрації. Тут, окрім утеплення фасадів, буде відремонтовано покрівлі, сходові клітини, планується також виконати ямковий ремонт асфальтного покриття та поліпшити благоустрій прибудинкових територій. На виконання зазначених робіт з міського бюджету для ОСББ буде виділено 3,5 млн. грн."

Будинки на Новаторів, 22

   Як видно з довідки інформаційного реєстру, ОСББ "Новатор" зареєстровано 30 березня 2011 року, голова правління - Юрій Самчук (на фото). Протягом 2011 року в Дніпровському районі створено шість ОСББ, до яких входять мешканці 8-ми будинків, загалом в районі налічується 23 об'єднання співвласників багатоквартирних будинків. Всього ж будинків у Дніпровському районі більше 800.

   До створення ОСББ будинки на Новаторів обслуговувались працівниками ТОВ "Україна Житло-сервіс", до сфери обслуговування якого належить близько 400 будинків на вулицях Будівельників, Бажова, Краківській, Червоноткацькій, пр.Гагаріна, Харківському Шосе та ін. Тариф на обслуговування будинків та прибудинкових територій на Новаторів складав 2,62 грн., цікаво буде порівняти, як зміниться цей тариф після взяття будинків на баланс ОСББ "Новатор".

   А поки що слід відзначити, що новостворене ОСББ грамотно розпорядилося наданими по загальноміській програмі сприяння ОСББ коштами, направивши їх на утеплення будинків.

   Правда, не обійшлося без ложки дьогтю. Як видно на фото, утеплення не закінчено, а робітники покинули об'єкт, не убезпечивши фасади від опадів і перепадів температури. Як правило, в наших реаліях припинення робіт на об'єкті свідчить про брак фінансування. Тож або місто не виділило обумовлену суму грошей, або будівельники вийшли за меші кошторису. Найнеприємніше, якщо при цьому й ОСББ, як одна з сторін договору, набуде статусу боржника. Сподіваємось, що ситуація незабаром виправиться.

ОСББ на Новаторів, карта Будинки ОСББ на Новаторів Витяг з реєстру ОСББ на Новаторів ОСББ на Новаторів, Юрій Самчук

   Вся наведена в статті інформація отримана з відкритих джерел, фото Юрія Самчука взято з ресурсу "Про ОСББ".

   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ОСББ".



Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):