Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Євро-2012. Чи труять бродячих собак на ДВРЗ?

Середа, 02.05.2012    Оригінал публікації - на сайті    "Новинар".   Фото сайту "Ліски".

Бродячі собаки на ДВРЗ    З початку тижня до редакції газети "Сегодня" надійшло близько десяти дзвінків від киян, які заявляють, що в їх дворах невідомі вбивають безпритульних собак.

   "Біля нашого будинку на вулиці Алма-Атинській, 56, вже два роки живе собака Соня. Ми її всім двором годуємо і навіть возили до ветеринара, коли її вкусив кліщ. Її трьох двомісячних цуценят вчора хтось отруїв: приніс їм кашу з отрутою, і вони загинули. Потім прийшла працівниця нашого ЖЕКу, поклала їх у білий пакет і закопала прямо у дворі", - розповіла виданню мешканка будинку Олександра Баєва.

   Крім того, у вівторок у дворі будинку № 29 на вул. Багговутівській невідомі люди отруїли двох дорослих стерилізованих собак.
   "Намагалися врятувати їх, відвезли у ветеринарний госпіталь на Саксаганського, 44. На жаль, не вийшло. Руда померла в машині, а Чернуха - на операційному столі", - повідомив газеті мешканець будинку Сергій. На вул. Березняківська, 22., на вул. Салютна біля Експоцентру невідомі замурували собак у підвалах, тварини померли від голоду.

   Бродячі собаки на ДВРЗ "На початку тижня троє людей нам повідомили про цькування собак у різних районах. Трохи раніше в Оболонському та Голосіївському районах собак навіть розстріляли. Всього з початку року до 11 квітня ми виявили 17 убитих бродяг", - сказала виданню заступник директора Центру ідентифікації тварин Світлана Васильєва.

   Мешканці вулиці Алма-Атинській вважають, що цуценят отруїли працівники їх ЖЕКу, пише газета.
   "Коли минулого разу труїли цуценят, кашу їм приносила працівниця ЖЕКу. Ми її бачили", - розповіла мешканка Антоніна Баєва. У ЖЕКу все заперечують.
   "Це неправда. Ми зараз ніяк не боремося з собаками", - сказала виданню майстер ЖЕКу №415 Наталя Коцюруба.


   В іншому ЖЕКу Шевченківського р-ну заявили, що "керівництво самостійно вирішує, як прибирати бродячих собак, оскільки ця послуга не дешева". Уточнювати, як саме "прибирають" тварин, в ЖЕКу відмовилися.

   Бродячі собаки на ДВРЗ "Ніяких заходів, пов'язаних з вбивством тварин, ні ми, ні КМДА, ані ЖЕКи не проводять. Навіть на час Євро-2012 собак, які живуть в центрі, не будуть відвозити, тому що в чужому ареалі тварини можуть поводитися агресивно. В Києві зараз працює програма з гуманного врегулювання чисельності безпритульних тварин", - сказала виданню заступник директора Центру ідентифікації тварин Світлана Васильєва.
   За цією програмою кияни, які хочуть позбутися бродячих собак у себе в районі, можуть звернутися до притулку (тел. 432-08-11), і тварину заберуть. За послугу повинен заплатити ЖЕК - за собаку більш як 1 тисячу гривень. Кожен охочий може безкоштовно стерилізувати будь-яку кількість тварин і безкоштовно зробити щеплення від сказу. Для цього потрібно оформитися їх опікуном, зателефонувавши за телефоном Центру ідентифікації тварин: 332-12-34.

   Нагадаємо, в ніч на 24 квітня за адресою Багговутівська, 29, у дворі будинку отруїли двох собак.


Коментар сайту "Ліски"
   Про можливі варіанти вирішення проблем із бродячими собаками йшлося в публікації сайту від 10.03.2012р.; про Євро-2012 та місцевість ДВРЗ рік тому писав журналіст Ігор Левенштейн в інтерв'ю, названому "Будем молиться, чтобы гости турнира не заехали случайно на ДВРЗ".


Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):