Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Зареєстрували об'єднання - мусите брати будинок на баланс

Четвер, 15.03.2012       

   Сьогодні Верховна Рада України прийняла Закон про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо об'єднань співвласників багатоквартирного будинку, більше відомий під номером 8474 від 11.05.2011 року.

Новий закон про ОСББ

   Раніше сайт "Ліски" вже писав про деякі нововведення у прийнятому законі.

   Додамо ще декілька моментів.

   По-перше, у законі з'явилась дуже неприємна правка, згідно якої будь-яке рішення загальних зборів можна буде заблокувати.
   «Якщо протягом двох тижнів після оприлюднення рішення загальних зборів до правління об’єднання не надійшло звернень співвласників про незгоду з прийнятим рішенням таке рішення вважається прийнятим за згодою всіх співвласників. Спори щодо здійснення права власності на спільне майно вирішуються в судовому порядку»;

Одна з веж на ДВРЗ    По-друге, тепер буде неможливо штучно створити "кишенькове" ОСББ з декількох перших власників і нав'язати об'єднанню кабальні умови спорідненого забудовнику приватного ЖЕКу.
   Установчі збори об’єднання у новозбудованих багатоквартирних будинках скликаються після отримання правовстановлюючих документів більшістю власників жилих та нежилих приміщень”;

   І нарешті, останнє - будинок автоматично передається на баланс новоствореному об'єднанню. За цю поправку боролись ОСББ, які роками не могли змусити ЖЕКи віддати будинки їм в управління.
   Разом з тим, ні для кого не секрет, що значна частина ОСББ з тих чи інших причин не бажають брати будинки на баланс, існуючи за рахунок оренди чи інших грошових надходжень. Не виключено, що тепер їх спонукатимуть брати будинки в управління.
   «Стаття 11. Передача спільного майна багатоквартирного будинку в управління об’єднанню
У тримісячний термін з дня державної реєстрації об'єднання спільне майно багатоквартирного будинку передається в його управління, а попередній балансоутримувач зобов'язаний передати таке майно з власного балансу за відповідним актом.


  Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ОСББ".


Вам була корисна ця стаття?

Киевлянин  17.03.2012 14:29
Не "будь-яке рішення загальних зборів можна буде заблокувати", а лишь решения, требующие 100% согласия.

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):