Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 

Інтерв'ю Павла Тесленка газеті "Хрещатик"

П'ятниця, 30.12.2011, 13:40     Оригінал публікації - на сайті газети "Хрещатик".

Депутат Павло Тесленко

   "Хрещатик" продовжує активний діалог з депутатами Київради. На цей раз про особливості співпраці депутатського корпусу та міської адміністрації щодо вирішення проблем киян та плани на 2012 рік газеті розповів депутат Київради, секретар постійної комісії з питань власності Павло Тесленко.

— Павло Петровичу, відомо, що ви проводите активну роботу у мікрорайонах Стара Дарниця та ДВРЗ. Розкажіть, яких результатів вже сьогодні вдалося досягти?

   — Насамперед хочу зазначити, що будь-яке успішне вирішення питання залежить від двох складових — бажання і професіоналізму. І обидва ці чинники присутні при вирішенні проблемних питань мікрорайону моєю командою. Ми активно співпрацюємо і з громадянами, і з районною та міською владою, де також відчуваємо повну підтримку. Так, лише цьогоріч і голова КМДА Олександр Попов, і його заступники здійснили не один виїзд у наш мікрорайон з метою негайного вирішення проблемних питань. Це велике досягнення, що на сьогодні так успішно складається робота депутатського корпусу та міської адміністрації. Результатом такої співпраці стане бюджет міста на наступний рік, у якому буде передбачено фінансування на вирішення багатьох проблемних питань на Старій Дарниці та ДВРЗ.

   — Яких надходжень від бюджету на 2012 рік ви очікуєте для вирішення проблем зазначених житлових масивів?

   — В районі гостро стоїть питання реконструкції шкіл, адже через нестачу місць сотні учнів навчаються у непристосованих для цього будівлях. Тож цьому питанню при формуванні бюджету на наступний рік ми приділили значну увагу. Так, зокрема 80 млн грн буде виділено у 2012 році на будівництво 4 нових корпусів та проведення реконструкції школи № 42. Виділятимуться кошти і на проектування наступної черги реконструкції школи № 11. Також є потреба щодо виділення фінансування на проектування та землевпорядкування добудови до школи № 103, адже зараз там навчається 480 учнів, тоді як є потреба розміщувати близько тисячі дітей.

   Як і для більшості районів, де житловий фонд будувався у 40—50-ті роки минулого століття, актуальним є вирішення питань ремонту фасадів, сходових клітин, дитячих майданчиків, інженерних мереж та внутрішньобудинкових електромереж, ліфтів. Я спрямовую досить багато сил та часу на вирішення цих проблем. На сесії Київради, яка відбулася у минулий вівторок, я виступив з пропозицією виділення коштів Дніпровській РДА на вирішення саме цих нагальних питань, і сподіваюся, що після розгляду на профільній комісії питання буде погоджене, а також будуть визначені конкретні види робіт та необхідні суми. Крім того, у нашому мікрорайоні заплановано будівництво великого льодового стадіону та басейну. Для мешканців це справжня радість, що виділяються кошти не лише на проектування, а й на зведення такого комплексу.

  
— Назвіть декілька найгостріших для зазначених мікрорайонів питань, які потрібно вирішувати.

   — Гострих проблем, на жаль, вистачає. Перш за все, це підтоплення приватного сектора, адже ця проблема не вирішується вже протягом 20 років. В результаті підняття ґрунтових вод від сирості руйнуються будинки, хворіють люди, псуються продовольчі запаси у погребах. Тож цю проблему потрібно вирішувати негайно, розробляти відповідні проекти, зокрема щодо виконання водознижувальних заходів.

   Окрім того, в мікрорайоні знаходяться гуртожитки, які відносяться до Дарницького вагоноремонтного заводу. Мешканці виступили з ініціативою передати їх до комунальної власності міста і отримати можливість приватизувати свої кімнати, у яких деякі з них прожили близько 30 років. Наразі ми налагоджуємо діалог зі всіма профільними управліннями, думаю, вже у наступному році ми це питання вирішимо.

   Ще одна проблема — будівництво альтернативного виїзду з мікрорайону ДВРЗ. Адже наразі шляхопровід там всього один, тож при виникненні будь-яких аварійних ситуацій мешканці залишаються без виїзду. На сьогодні всі профільні служби уже отримали доручення від керівництва КМДА щодо розробки відповідного проекту. Тож у наступному році ці роботи розпочнуться.

   — Куди можуть звертатися мешканці зазначених житлових масивів щодо проблемних питань та як часто ви проводите прийом виборців?

   — Моя приймальня знаходиться на вулиці Алма-Атинській, 103/1 та працює кожен день з 10.00 ранку і до останнього відвідувача. Особистий прийом мешканців я проводжу кожної середи з 17.00. Також кожні два тижні моя команда організовує зустріч з мешканцями одного з будинків мікрорайонів ДВРЗ та Стара Дарниця, де ведеться дискусія з проблемних питань, які накопичилися в даному будинку та на його прилеглій території. Протягом місяця нами вирішуються вказані мешканцями проблемні питання, після чого відбувається повторна зустріч, де ми з помічниками звітуємо перед киянами про виконану роботу.

   — У Києві активно обговорюється питання про створення магазинів "крокової досяжності". Яке ваше ставлення до цього проекту?

   — Мені відомо, що про постачання продовольства вже досягнуті домовленості з фермерами Полтавської, Вінницької, Херсонської областей, а також з білоруськими виробниками молочних продуктів. Асортимент товарів буде різноманітним: цукор, олія, крупи, м’ясо і овочі. Що стосується ціни, то вона буде на 15—20% нижче ринкової. Всього в місті планується відкрити 79 таких павільйонів "крокової досяжності". Я вважаю, що цей проект справді є необхідним та буде корисним для мешканців міста. Тож маю намір сприяти відкриттю магазинів "крокової досяжності" в мікрорайонах ДВРЗ та Стара Дарниця, адже я сам тут виріс і розумію, що мешканцям дуже не завадили б такі магазини.

   — Знаю, що ви виховуєте донечку. Тому цікава ваша думка: як просувається питання повернення до комунальної власності міста перепрофільованих під інші потреби дитячих садочків?

   — Ця проблема одна з найгостріших в місті, з нею я дуже добре ознайомлений. У мікрорайонах ДВРЗ та Стара Дарниця через нестачу місць для дошкільнят дитячі навчальні заклади потребують створення добудов і значних коштів з бюджету міста, а також багато часу на будівництво. Але вирішення цього питання просувається доволі швидко, тож до 2014 року відбудеться повернення до комунальної власності 35 дитячих садків. Окрім цього, швидко та якісно триває будівництво нових дитсадків. Тому я переконаний, що черги до дитячих садків зникнуть за декілька років.

   — Киян хвилює питання: коли розпочнеться реконструкція Ленінградської площі? Адже проект реконструкції уже давно розроблено.

   — Так, проект реконструкції Ленінградської площі вже два роки як розроблений. На даний час ГУ транспорту та зв’язку надані інвестиційні пропозиції до проекту програми соціально-економічного розвитку м. Києва на 2012 рік щодо виділення асигнувань на реконструкцію транспортної розв’язки на Ленінградській площі у сумі 200 млн грн. За умови належного фінансування, роботи із реконструкції транспортної розв’язки на Ленінградській площі планується розпочати у 2012 році. До речі, після ремонту пропускна спроможність Ленінградської площі збільшиться вдвічі, що дасть можливість ліквідувати постійні затори, особливо у години пік.

   — Зараз у місті багато говорять про залучення іноземних інвестицій під проекти Стратегії розвитку столиці до 2025. Як ви оцінюєте цей масштабний проект?

   — Київ зацікавлений, щоб гроші столичного бізнесу залишалися в місті у вигляді інвестицій у структурні проекти, реалізація яких передбачена Стратегією розвитку до 2025 року. На даний час місто активно працює над залученням іноземних інвестицій. Проведені переговори у Німеччині, ОАЕ, Франції. На черзі Японія, США, Великобританія. Особисто я оцінюю цей масштабний проект як справді дієвий та результативний засіб для соціально-економічного становлення Києва. Адже прямі іноземні інвестиції створюють додаткові можливості для реструктуризації та модернізації виробничого апарату без зростання кредитної заборгованості. Крім того, вони сприяють економічному розвитку, передають сучасні технології і завдяки ним створюються додаткові робочі місця. Також важливо, що у столиці для реалізації інвестиційних проектів будуть залучатися в першу чергу промислові підприємства міста та будуть створюватися комфортні умови для відкриття та ведення бізнесу, а саме це є рушійною силою у реалізації Стратегії розвитку міста до 2025 року

   Спілкувалась Олександра ГУНІНА, "Хрещатик". Фото Вікторії САПАТОЇ




Довідка сайту "Ліски"
   Депутат Київради Павло Тесленко - випускник середньої школи номер 103 (ДВРЗ), був обраний до Київської міської ради від блоку Миколи Катеринчука, зараз - член фракції Партії регіонів, секретар постійної комісії Київради з питань власності.
   На сайті "Ліски" Павло Тесленко вже згадувався - в публікаціях "День фізкультури і спорту на стадіоні "Дніпровець-ДВРЗ" та "Звіт про робочу зустріч депутата Київради Тесленка Павла Петровича з мешканцями будинку №43/57 по вул.Алма–Атинській (Київ, ДВРЗ)".



Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):