Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Меч Колесова в Музеї лісу

Понеділок, 23.09.2024 20:29   Джерело: Київзеленбуд

   Близько тисячі киян та гостей столиці відвідали Музей лісу протягом року. "Торік, до Дня працівника лісового господарства, відкрили Музей лісу в найстарішому лісництві столиці – Броварському. З моменту відкриття музей прийняв майже 1000 відвідувачів. Наймолодшому – 5 рочків. Радий, що це місце набуває популярності серед дітей та молоді в тому числі.

   Зазначу, що з моменту відкриття музей поповнили додатковими експонатами. Зокрема, новими елементами спецодягу: капелюхом лісівника, планшетом – так званою сумкою для документів лісівника, наплічними та нарукавними знаками. Також доповнили картографічними матеріалами 50-60 років, книгою "Українська святочна картка" та діляночним стовпчиком, якому понад 70 років", – розповів генеральний директор КО "Київзеленбуд" Юрій Бахмат.



   Разом з тим в Музеї лісу можна побачити старовинні документи та інструменти, раритетні фотографії. Одним із найдавніших експонатів музею є так званий "меч Колесова" 1883 року – знаряддя праці, аналоги якого досі використовують для посадки сіянців і саджанців лісових культур.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Київські музеї" та "Ліс".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):