Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Всесвітній день кішок

Четвер, 08.08.2024 19:40   Маленьке зображення в анонсі замітки - з facebook-сторінки

   Свято Всесвітній День кішки відзначається в першій декаді серпня. Засновником виступає Міжнародний фонд захисту тварин. Щорічні календарні заходи, присвячені проблемам захисту кішок, стали проводитись з 2002 року. Відомо, що кішки сплять по 16 годин на день і здатні бачити повноцінні сни, а коли не сплять, то доглядають за собою 30% часу. 95% власників кішок визнають, що розмовляють з кішками.

Всесвітній день кішок

   Кішка супроводжує людину напевно від самого початку історії людської цивілізації. Ці милі, пухнасті і ласкаві тварини давно і по праву заслужили в людей довіру, повагу й любов. На сьогоднішній день налічується близько 256 порід домашніх кішок, кожна з яких володіє власним своєрідним набором переваг і особливостей.



До теми:     Котики й молоко

   Роблю перший візит до фермера по молоко. Підходжу до будівлі і бачу - неподалік сидять руда з білими плямами та сіра кішки, а біля дверей стоїть їхня порожня мисочка. Кішки побачили мене, руда зривається з місця й біжить до мене, затуляючи собою мисочку й агресивно дивлячись та нявкаючи.

   Я її заспокоюю і кажу: - Я твоєї мисочки не чіпатиму. У мене бідончик є. - І показую їй свою посудинку. Кішка заспокоїлась і відійшла від мене. Вийшов фермер і налив мені молока. Кішки вже не звертали на мене уваги, бо ласували смачною їжею зі своєї мисочки.

   Приходила я до ферми у визначений час, і коли йшла, руда кішка завжди бігла попереду мене, але дивилася вже ласкаво і нявчала приязно. Ми стали друзями, хоча я й називала її своїм "конкурентом".

Антоніна Просєкова
7 серпня 2024 року
Австрія


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Пишуть читачі".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):