Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

В українському архіві - нове обладнання для очищення фонодокументів

Четвер, 27.06.2024 19:35   Джерело: ЦДАЕА. Скорочено

   Центральний державний аудіовізуальний та електронний архів завдяки сприянню Державної архівної служби України та фінансовій допомозі Міжнародної Ради архівів (ICA) у травні 2024 року отримав сучасне спеціалізоване обладнання та миючі засоби для очищення фонодокументів.

   Збереження аналогових звукових носіїв інформації, зокрема грамплатівок, природа яких є вразливою, вимагає застосування архівістами професійного обладнання та засобів під час роботи з ними. З часом навіть за належних умов зберігання у канавках грамплатівок накопичуються пил і бруд, які важко видаляються без ризику погіршення якості звуку та пошкодження носія, а отже належне очищення фонодокументів є необхідною умовою перед їхнім використанням та оцифруванням.



   Отримана архівом машина для вакуумної чистки грамплатівок TONAR Wash & Dry належить до нового покоління засобів очищення аналогових носіїв звукової інформації. Пристрій дозволяє застосовувати сучасні методи очищення і дає можливість безпечно видаляти бруд із грамплатівок, що сприяє усуненню шумів та потріскування, спричинених забрудненням звукових доріжок, покращує загальну якість звучання й таким чином дозволяє створити якісну цифрову копію документа.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Київські музеї".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):