Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

У кампусі університету встановлять кажанятники

Неділя, 16.06.2024 20:54   Джерело: Центр сталих рішень Greenlabsknu. Скорочено

   Центр сталих рішень Greenlabsknu Київського національного університету імені Тараса Шевченка та компанія "Укренерго" об'єднали зусилля для встановлення кажанятників у кампусі Університету. Ця ініціатива спрямована на збереження популяції та оселищ кажанів. Кажани — єдині літаючі ссавці, більшість видів яких занесено до Червоної книги України. Кажани є важливими регуляторами екосистем.

Приклад кажанятника

   Види кажанів в кампусі: вечірниця дозірна (Nyctalus noctula), нетопир пігмей (Pipistrellus pygmaeus), нетопир лісовий (Pipistrellus nathusii) та деякі інші. Кажанятник - це штучна комфортна хатинка для цих тварин.

   Завдяки співпраці КНУ та Укренерго, дві дерев’яні хатинки будуть встановлені на деревах поблизу корпусу географічного факультету. Це допоможе зберегти популяції кажанів та підвищити обізнаність суспільства, зокрема студентства, про важливість кажанів та про те, як можна їм допомогти.



   Ініціатива є чудовим прикладом того, як наука, бізнес та громадськість можуть співпрацювати для збереження біорізноманіття й довкілля. Встановлення кажанятників відбудеться 17 червня 2024 року о 13:00. Збір всіх бажаючих біля головного входу географічного факультету КНУ о 12:50.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Екологія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):