Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Мішки для поливу дерев встановлять по всьому місту

Понеділок, 10.06.2024 20:42   Джерело: Вечірній Київ. Скорочено

   На деревах при дорогах столичні зеленбудівці продовжують встановлювати мішки для поливу. Цього року в Києві розширюють проєкт на все місто. Тепер кожний район встановлює від 100 до 400 таких мішків, і їхня кількість зростатиме. Про це в інтерв’ю "Вечірньому Києву" розповів генеральний директор КО "Київзеленбуд" Юрій Бахмат.

   "Мішки для поливу — це спеціальні, в основному 85-літрові торбини, які кріплять навколо стовбура молодих дерев та наповнюють водою, що дозволяє підтримувати рівень вологості ґрунту та сприяє кращому росту рослин за рахунок крапельного поливу. Матеріал, з якого виготовлені торбини, не дає перегріватися воді та забезпечує деревам оптимальну температуру поливу", — пояснив Юрій Бахмат.

Мішки для поливу дерев встановлять по всьому місту
Встановлення торб для поливу (перехрестя вулиці Березняківської та Дніпровської набережної - прим. ред. "Ліски"). Фото: Київзеленбуд

   За його словами, минулого року мішки для поливу точково, як експеримент, зеленбудівці використовували в Дніпровському, Шевченківському районах. Ця ініціатива гарно спрацювала: молоді дерева демонстрували кращий ріст, яскравіше забарвлення та мали більш здоровий вигляд. Цього року розширюють проєкт на все місто.

   "Бачимо, що така "система поливу" заощаджує до 65 відсотків води, порівняно з поливом з машини. Наші комунальні підприємства задоволені новим підходом. Адже це ще й дуже практично: легкі в обслуговуванні, наповнювати слід в міру потреби, враховуючи погодні умови, а також ці мішки придатні для багаторазового використання", — зазначив Бахмат.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Флора ДВРЗ" та "Березняки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):