Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Посадовець здав до ломбарду незаконно привласнений генератор

Неділя, 09.06.2024 18:38   Джерело: Київська міська прокуратура

   Ексдиректор Центру по роботі з дітьми та молоддю Дніпровської РДА, що здав до ломбарду генератор, подарований благодійниками, отримав 5 років в’язниці.

   За підтримання публічного обвинувачення Дніпровською окружною прокуратурою міста Києва колишнього в.о. директора Центру по роботі з дітьми та молоддю Дніпровського району м. Києва судом визнано винним у заволодінні чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем (ч. 4 ст. 191 КК України).

   Прокурор у суді довів, що у період 2022 – 2023 років під час блекаутів через російські обстріли, міжнародні партнери надали Дніпровській РДА генератори як гуманітарну допомогу. З них 9 генераторів були передані Центру по роботі з дітьми та молоддю Дніпровського району м. Києва.

Посадовець здав до ломбарду незаконно привласнений генератор

   Директор Центру розподілив 8 генераторів на потреби закладу, а один - залишив собі. У подальшому зазначений генератор вартістю понад 33 тис. грн посадовець здав до ломбарду.

   У суді обвинувачений стверджував, що генератором заволодів не як службова особа, а просто вкрав його, оскільки мав ключі від приміщення, де він зберігався. Таким чином експосадовець намагався уникнути можливого покарання за корупційний злочин, оскільки за крадіжку можна отримати покарання, не пов’язане з реальним позбавленням волі.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Кримінальні хроніки".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):