Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Петиція за збереження бронювання ліків набрала понад 30 тисяч підписів

Середа, 22.05.2024 15:25   Джерело: Українська правда. Життя

   Петиція з проханням не забороняти онлайн-сервіс з пошуку ліків і товарів для здоров’я Tabletki.ua та інших прайс-агрегаторів набрала понад 30 тисяч голосів з необхідних 25-ти. Про це повідомили на офіційній сторінці Tabletki.ua. У тексті звернення йдеться, що заборона використання прайс-агрегаторів – "це удар і по споживачеві, і по ринку".

   "Споживач втратить незалежне джерело інформації про наявні ліки та пропозиції цін зі знижками на них, а аптеки, що не мають фінансової можливості для розробки власного сайту, втратять важливий канал зв’язку зі споживачем. Страждатиме конкуренція – асортимент ліків скорочуватиметься, ціни будуть рости, великі аптеки отримуватимуть перевагу над меншими", – зазначив співзасновник онлайн-сервісу Євген Муравщик.

   Він стверджує, що прайс-агрегатори стали незамінним помічником українців. Вони обирають аптеку, де є потрібні ліки за прийнятною ціною, і часто бронюють їх. За його словами, майже всі аптеки на сьогодні під’єднані до прайс-агрегаторів, з їхньою допомогою здійснюється вже понад 30% усіх продажів лікарських засобів.

Петиція за збереження бронювання ліків набрала понад 30 тисяч підписів

   У квітні Держлікслужба опублікувала проєкт постанови "Про внесення змін до Ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів)".

   У ній запропоновані зміни в правилах електронної торгівлі ліками, зокрема зобов'язання публікувати інформацію про ціни та здійснювати попереднє замовлення винятково на сайтах аптек.

   "Ми категорично не погоджуємося із запропонованими змінами і вважаємо, що вони порушують права споживачів на інформацію. Заборона прайс-агрегаторів призведе лише до подальшої монополізації аптечного ринку та обмеження доступу споживача до інформації. З передового цифрового ринку XXI століття ми скотимося у "буремні дев’яності", – наголосив Євген Муравщик.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Медицина".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):