Тег AREA. Top_231


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Влада столиці збирається реформувати Київводоканал

Середа, 15.05.2024 19:08   Джерело: LB.ua. Скорочено

   Завтра, 16 травня 2024 року, Київська міська рада збирається розглянути проєкт рішення про створення комунального підприємства "Київводоканал". Про це повідомляється у порядку денному засідання.

   Реформа Київводоканалу передбачає, що столиця розірве договір володіння та користування майном, укладений у 2006 році з акціонерною компанією "Київводоканал", і передасть його комунальному підприємству "Київводоканал". Рішення повернути Київводоканалу статус комунального підприємства пояснюється "кризовим станом галузі централізованого водопостачання та водовідведення".

Влада столиці збирається реформувати Київводоканал

   "Тенденція скрутного становища галузі притаманна не тільки місту Києву, а є аналогічною по всій країні, адже тарифи на водопостачання та водовідведення не підвищуються. Інші територіальні громади цю проблему вирішують, користуючись з коштів місцевих бюджетів, шляхом надання постійної прямої підтримки таким підприємствам. Проте ці підприємства – на відміну від ПрАТ "АК "Київводоканал" – є комунальними, що дозволяє органам місцевого самоврядування спрямовувати на них кошти місцевих бюджетів", – йдеться в пояснювальній записці.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "ЖКГ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):