Тег AREA. Top_201


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

На Одещині засіяли перші експериментальні поля бавовни

Вівторок, 14.05.2024 19:17   Джерело: Бізнес. Цензор.

   Одеські аграрії засіяли перші поля п’ятьма експериментальними сортами бавовнику. Про це повідомляє пресслужба Департаменту аграрної політики, продовольства та земельних відносин Одеської ОДА.

На Одещині засіяли перші експериментальні поля бавовни

   "Фахівці Українського інституту експертизи сортів рослин (УІЕСР) засіяли поля із п’ятьма експериментальними сортами бавовнику. Перші паростки можна буде побачити за два тижні", – йдеться у повідомленні.

На Одещині засіяли перші експериментальні поля бавовни

   На думку українських селекціонерів, на півдні України складаються максимально сприятливі ґрунтово-кліматичні умови для вирощування бавовнику. Особливо в районах, які страждають від стрімкої зміни кліматичних умов, що призводять до посухи.

На Одещині засіяли перші експериментальні поля бавовни

   Бавовник – це однорічна культура з практично безвідходним виробництвом, додали у відомстві. Із нього отримують волокно (до 40%) і насіння (60%), із якого виготовляють технічну олію та макуху для тваринництва. Стулки коробочок використовують, як біопаливо. Крім того, відходи бавовнику є стратегічною сировиною для виробництва оборонних засобів.

На Одещині засіяли перші експериментальні поля бавовни

   За результатами досліджень Інституту кліматично орієнтованого сільського господарства НААН, урожайність бавовнику на суходолі становить 1,8 т/га, а на зрошувальних землях – 2,7 т/га. Загалом по Одещині висловили зацікавленість у цій культурі близько 10 підприємств. Вони засіють невеликі експериментальні поля, щоб визначити, наскільки цю культуру вигідно вирощувати у степовій зоні та який економічний потенціал вона матиме.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Економіка" та "Флора ДВРЗ".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):