Тег AREA. Top_221


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

На Одеській кіностудії починається виробництво фільму про Довженка

Понеділок, 15.04.2024 14:20   Джерело: Думська та Чернігівський музей Михайла Коцюбинського. Скорочено

   Зйомки фільму про легендарного режисера Олександра Довженка найближчим часом стартують в Одесі. Цього року виповнюється 130 років від дня народження класика світового кінематографа. Як стало відомо під час пресконференції на Одеській кіностудії, повнометражний художній фільм розповість, як літератор-початківець Довженко робить перші кроки в кіно і незабаром стає професійним режисером. На Одеській кіностудії він працював з 1926-го по 1929-й.

   "...Я просидів ніч у своїй майстерні, підбив підсумки свого невлаштованого тридцятирічного життя, вранці пішов iз дому і більше не повертався. Я виїхав в Одесу..." — написав Олександр Довженко про той епізод в "Автобіографії" 1939 року. Одеська кіностудія завжди прихильно ставилася до молодих митців. Саме тут Олександр Петрович створив свої перші роботи - "Вася-реформатор", "Ягідка кохання", "Сумка дипкур'єра". Його фільми — це естетика, гуманізм, новаторство, ліризм, емоційність...



   Сюжет: Васю, сина фабричної робітниці, вабить романтика пригод. Він подається їх шукати. Витягує з води потопаючого п’яничку — той намагається його побити. Вася рятується від нього в автомобілі, що стоїть на березі. Але автомобіль належить завгоспові, який, не побачивши авто на місці, симулював його крадіжку. Тим часом Вася в церкві викриває попів перед богомольцями. В результаті церкву переробляють на кінотеатр, попа — на кіномеханіка. І, нарешті, останній Васін подвиг — у себе вдома він ловить злодія і передає його до міліції. Сатира непівських часів.

   Фільм створюється за підтримки Державного агентства з питань кіно, ймовірна участь Богдана Бенюка. Знімальна група вирішила заощадити кошти на масовці, тож одесити зможуть взяти участь у проєкті за такої мотивації: "у кожного буде хвилина слави". Знімальним майданчиком буде все місто.


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегом "Iсторія".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):