Тег AREA. Top_232


Сайт Л і с к и               Головна      Про сайт     Архів новин     Флора/Монітор     Вебкамера 


  До змісту

Звукові автографи часу: тріо Маренич

Понеділок, 19.02.2024 19:35   Джерело: сайт ЦДАЕА

   Черговий випуск онлайн-проєкту "Звукові автографи часу" присвячуємо першому тріо на українській естраді, легендарному гурту "Тріо Маренич". Колектив почав свою діяльність 1973 року при Волинській обласній філармонії і за короткий час здобув надзвичайну популярність не лише в Україні, а й по всьому Радянському Союзі та за кордоном.

   Унікальне поєднання голосів, динамічне нюансування мелодій визначали неповторне творче обличчя колективу й заворожували слухачів з перших нот. Українська народна пісня в оригінальному аранжуванні Мареничів набула нового особливого, інтимно-особистісного звучання й знаходила шлях до кожного серця.



   Та попри неймовірну популярність і слухацьку любов, а, можливо, саме через це, та ще за творчу непоступливість (артисти категорично відмовлялися співати під фонограму, виконувати пісні про партію та комсомол) колектив зазнав утисків з боку тоталітарної системи: неодноразово розмагнічували плівки зі звукозаписами, відміняли концерти, майже на десятиріччя заборонили виступи поза межами Волинської області, виступи на радіо та телебаченні, будь-які згадки про митців у пресі. Навколо тріо створили "зону мовчання", але так і не змогли знищити. Колектив продовжив свою діяльність в незалежній Україні і назавжди залишився в історії української музики.

   Представляємо вашій увазі українську народну пісню "Ой, у гаю при Дунаю" у виконанні Валерія, Антоніни та Світлани Мареничів (обробка Антоніни Маренич).


   Схожі публікації на сайті "Ліски" можна знайти за тегами "Iсторія" та "Відео".



Вам була корисна ця стаття?

Можете додати свій коментар
Щоб змінити слово на інше (якщо букви важко розпізнати), клацніть на малюнку

Ваше ім'я:         Слово з малюнка:  

Коментар (до 1000 символів, тільки текст, гіперпосилання недопустимі):